Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Letvægts-power metal

Populær
Updated
Letvægts-power metal

Kan der kommer for meget melodi i melodisk power metal? Ja. Det viser Beast in Black desværre på et alt for letmetallisk debutalbum.

Titel
Berserker
Dato
03-11-2017
Trackliste
1.Beast In Black
2.Blind & Frozen
3.Blood Of A Lion
4.Born Again
5.Zodd The Immortal
6.The Fifth Angel
7.Crazy, Mad, Insane
8.Eternal Fire
9.End Of The World
10.Ghost In The Rain
Karakter
2

Beast in Black blev dannet af guitarist Anton Kabanen kort tid efter, at han i 2015 havde forladt det finske power metal-band Battle Beast. Udover Kabanen består Beast in Black af landsmændene Mate Molnar (bas), Sami Hänninen (trommer), Kasperi Heikkinen (guitar) samt sangeren Yannis Papadopoulos, der også synger i det græske band Wardrum.

Anton Kabanen var komponist til alle sangene i sin tid i Battle Beast. Så der er nok ingen tvivl om, at han mere eller mindre betragtede Battle Beast som ”sit” band. Det er da også påfaldende, at hans nye band har taget et navn, der er så nært beslægtet med forgængeren. Slægtskabet slår da bestemt også igennem i Kabanens sange på debutalbummet ’Berserker’, hvor han også står som komponist og tekstforfatter til samtlige sange.

Lyden fra Battle Beast er klart at høre i signatursangen ’Beast in Black’, der åbner albummet. Sangen kunne lige så godt have været skrevet til Battle Beast, og den fungerer godt til at sætte albummet i gang.

">

I forhold til Battle Beast har Kabanen på ’Berserker’ imidlertid skruet endnu mere op for den i forvejen melodiske stil, som kendetegnede hans tid i bandet. Samtidig er der inddraget en udtalt brug af keyboards, som giver en til tider uheldig syntetisk og poppet lyd. Allerede i albummets anden sang, ’Blind and Frozen’, der samtidig er første officielle videoudspil fra albummet, bevæger bandet sig i en noget over lige lovligt poporienteret stil med et omkvæd, der oser af tysk hitparade.Der er sange med mere pondus som eksempelvis den Judas Priest-lydende ’Zodd The Immortal’. Men alt for ofte kommer der alt for meget smørelse i sangene, så det ender i det rene fake metal. Sange som ’Blood of a Lion’ og ’Born Again’ lyder som Europe på en virkelig uoplagt dag. Helt galt går det dog i sangen ’Crazy, Mad, Insane’ der er plasket til med syntetiske keyboards og synthdrums i noget, som lyder som en tynd omgang elektronisk eurodisco fra firserne med et vers, der minder meget om ’One Night in Bangkok’ fra musikalen ’Chess’. Det er fascinerende rædselsfuldt.

Det hele på 'Berserker' er professionelt udført og der er ikke tvivl om, at Kabanen er en ferm sangskriver. Men det er altså en mærkelig sammenrodet stil, som Beast in Black har valgt at fremføre deres letvægtsmetal med.

Sanger Yannis Papadopoulos gør det godt på trods af materialets tvivlsomme beskaffenhed. Den mand har godt nok noget af et register at synge i. Flere steder synger han, så man forledes til at tro, at bandet har en kvindelig forsanger, for i det næste sekund at falde flere oktaver. Papadopoulos' kvaliteter til trods er ’Berserker’ dog et temmelig mislykket forsøg på at forene power metal med popmusik.

Der er ikke meget at gå bersærk over på 'Berserker'