Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I metalkrig

Updated
I metalkrig

Krigshumøret er højt hos Sabaton, men evnerne i felten rækker ikke til en sejr.

Kunstner
Titel
Coat of Arms
Dato
25-05-2010
Distributør
Trackliste
01. Coat Of Arms
02. Midway
03. Uprising
04. Screaming Eagles
05. The Final Solution
06. Aces In Exile
07. Saboteurs
08. Wehrmacht
09. White Death
10. Metal Ripper
Forfatter
Karakter
2

Svenske Sabaton er fascineret af krig. Og som så mange andre metalbands udtrykkes det ved sangemner om Slaget om England, Holocaust, Warszawa-opstanden, finske snigskytter og andre festligheder.

Derfor kan det undre, at der ikke gøres mere for også at skabe et lignende udtryk i musikken. De forskellige temaer bør vel beskrives med stemninger som svarer til, men det lader ikke til at interessere Sabaton, og selvom lyrikken ikke er det altafgørende for om en plade fungerer, så er det alligevel decideret uforståeligt, at de ikke griber muligheden for at lade tekst på indflydelse på musikken eller omvendt.

Jeg kan i hvert fald ikke se nogen håndgribelig grund til at heroiske soldaters indsats for demokratiet i 2. Verdenskrig skal ledsages af præcist samme pompøse power metal, som menneskehedens mest dystre øjeblik i samme tidsperiode – det virker enten historieløst (overraskende nok), eller også som om, bandet alligevel ikke har kunnet tage sig sammen til at arbejde det helt igennem.

Men det skal også handle om musikken, og den lider under omtrent samme problem. Det virker måske gennemarbejdet, men også for let og faktisk decideret ufarligt. Guitarriffs fanger kun halvt, keyboards fylder for meget og kontrasten mellem store sørøverkor i omkvædet og en brummende vokal i versene er for stor og usammenhængende.

Hør pladens titelnummer her: