Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Enmandshæren fra Ohio

Populær
Updated
Enmandshæren fra Ohio

Enmandshæren Midnight tromler hen over slagmarken, og der tages ingen fanger på det nye album, ’Sweet Death and Ecstasy’.

Kunstner
Titel
Sweet Death and Ecstasy
Dato
15-12-2017
Trackliste
1. Crushed by Demons 06:26
2. Penetratal Ecstasy 03:43
3. Here Comes Sweet Death 03:41
4. Melting Brain 01:57
5. Rabid! 03:25
6. Bitch Mongrel 03:05
7. Poison Trash 03:17
8. Before My Time in Hell
Karakter
4

Midnight har i modsætning til så mange andre bands ikke de store problemer med mange udskiftninger i besætningen. Bandet fra Cleveland, Ohio består udelukkende af et eneste medlem, Jamie Walters aka Athenar, som håndterer samtlige instrumenter og vokal på ’Sweet Death and Ecstasy’.

”Bandet” har siden begyndelsen i 2005 produceret en række udgivelser. Men ’Sweet Death and Ecstasy’ er kun det tredje fuldlængdealbum. Stilen er ikke specielt raffineret. Men Midnights metalliske stil er til gengæld såre effektiv med sin blanding af inspirationer fra Venom og Motörhead med noget black metal, thrash og lidt hurtig, men støvet Sabbath smidt oveni som krydderi.

Der er ingen svinkeærinder på albummet. Der bliver trykket i bund fra start til slut med en produktion, der er enkel og usofistikeret, men med plads til luft i lyden. Produktion er måske simpel, men lyden er herligt autentisk.

Hr. Athenar er ikke nogen ekvilibristisk vokalist. Men hans rå og simple vokal understøtter faktisk udmærket musikken, der tonser af sted. Man bliver måske ikke voldsomt udfordret af Midnights musik, der ikke har epokegørende nye elementer at tilføje til de seneste 30 års heavy metal. Men man bliver sgu fint underholdt og oplivet af Midnights ikke særligt komplicerede metal.

Albummet byder på fine små højdepunkter, hvor især den bundsolide ’Rabid!’ trykker stemplet i bund med et særdeles velfungerende høvlende guitarriff.

">

Også albumåbneren, den lidt tungere og tonsende ’Crushed by Demons’, samt den marcherende ’Before My Time in Hell’, der med sin nærmest traditionelle heavy metal-form afslutter albummet, er fine repræsentanter for et lidt kort, men vellykket album.

’Sweet Death and Ecstasy’ er et bundsolidt album, hvor Midnight ikke forsøger at give lytteren mere end det fornødne. Der er ikke noget unødvendigt fyld hældt på nogen steder. Det er velgørende i en tid med alt for mange overproducerede udgivelser.