Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ond debut

Populær
Updated
Ond debut

'Purge' er en tung, solid debut, der kombinerer den bombastiske lyd med et solidt atmosfærisk fundament.

Kunstner
Titel
Purge
Trackliste
Innocent Blood
Purge
Legion
Cursed
Eternal Night
Karakter
4

Det er værd at holde øje med danske Cabal. Der er tale om en kompetent og erfaren kvintet bestående af medlemmer fra hedengangne bands som Scarred by Beauty, New Discolour og Embracing Sickness. Den 7. marts udgiver bandet deres første ep under titlen ’Purge’. En ep af international kaliber, som det kan anbefales at give et lyt. Specielt hvis man har en forkærlighed for tung, djentet prog-metal, tilføjet elementer fra black metal og ikke mindst deathcore. Det er ligefor at sammenligne med de svenske naboer i Vildhjarta, der ligeledes arbejder med et tungt, groovy take på den djentede prog-metal.

Den tunge, bombastiske lyd er en rød tråd gennem hele ep’en. Akkompagneret af et solidt atmosfærisk fundament har ’Purge’ både en dyb og varieret lyd. Der bliver malet med den store sorte pensel, og hele lydbilledet er kompakt, dystert og ubehageligt.

Generelt er der ikke meget negativt at sige om Purge. Ep’en har et spændende og dragende univers, hvor de enkelte numre individuelt står som kompetente kompositioner. Tekster om dommedag og en dødskult går godt i hånd med det ubehagelige stemningsbillede, der præsenteres. Andreas Bjulver Paarups varierede vokalarbejde tilføjer endnu et brutalt element. Især den lysere black metal-vokal, eksempelvis præsenteret på 'Eternal Night', giver det musikalske univers ekstra kant.

Skal man kritisere, er der ikke meget nytænkning over ’Purge’. Det er hørt før. Ikke nødvendigvis i en lige så kompetent version, men Cabal er ikke et innovativt projekt. Derfor skal man heller ikke forvente at blive blæst bagover af bare overraskelse. Kombinationen af deathcore og progressiv metal er set mange gange før. Det, der gør, at Cabal hæver sig over horderne af bands med samme tilgang, er brugen af black metalliske træk, og det kunne der godt være mere af.

Cabals debut-ep et godt udspil. Kombinationen af black-metal elementer og ond prog-metal er absolut pladens force. Intet virker overladt til tilfældigheder, og samtlige fem skæringer er stærkt bundet sammen af pladens tema. Lyrisk såvel som musikalsk. Hvis Cabal spiller deres kort rigtigt og inden længe kan udgive et fuldlængdealbum af samme høje kvalitet som denne ep, er der p.t. et internationalt tomrum og plads til danskerne.