Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det sidste stik?

Updated
Scorpions-–-Rock-Believer

Scorpions har netop smidt album nummer 19 på gaden og mon ikke det denne gang er bandets sidste ordinære albumudgivelse?

Kunstner
Titel
Rock Believer
Dato
25-02-2022
Trackliste
1. Gas In The Tank
2. Roots In My Boots
3. Knock ’em Dead
4. Rock Believer
5. Shining Of Your Soul
6. Seventh Sun
7. Hot And Cold
8. When I Lay My Bones To Rest
9. Peacemaker
10. Call Of The Wild
11. When You Know (Where You Come From)
Karakter
4

Allerede med seneste udgivelse fra Scorpions, ’Return to Forever’, der kom i 2015, var der spekulationer om, at det nok blev det sidste album. Åbningsnummeret ’Going Out With a Bang’ lagde også ligesom op til det. Men nu er så nyt igen efter syv år. Denne gang tror vi at det bliver den sidste.

Under forberedelserne til denne anmeldelse af Scorpions nye album kom det som noget af en overraskelse, at undertegnede også anmeldte ’Return to Forever’ for hele syv år siden. Sandt at sige, er den gået i glemmebogen, som så mange andre Scorpions albums inden for de seneste 20 år. Det til trods, at den endda fik en god anmeldelse den gang.

Men lad det nu ligge. Lad os kigge på det nye album ’Rock Believer’. Vi springer hurtigt over den tvivlsomme titel og overser helt det kiksede cover, og går videre til anmeldelsens hovedtese om, at denne gang er det endegyldigt det sidste Scorpions album.

I første sang ’Gas in the Tank’ er der så klare tekstuelle referencer til bandet selv og til dets fordums storhedstid med klokkeklare hints som "Black me in and black me out. The king of riffs is back in town. Who is up for a deadly sting? Black me out and black me in”. Og så kører vi ellers derudaf med en let spiselig hard rock sang med fokus på synge-med-omkvæd. Teksten skriger næsten på at blive hugget i bandets gravsten.

Generelt gode sange

I det hele taget oser ’Rock Believer’ af, at Scorpions denne gang for alvor mener det med at ”go out with at bang”. Denne gang er der ingen flirten med det moderne eller overdrevent mange ballader. Det er stort set kun heavy rock og heavy metal af den type, hvor Scorpions for efterhånden 40 år siden var i den absolutte top 5 på verdensplan.

’Roots In My Boots’ sparker fra sig og ‘Knock ‘em Dead’ cruiser der ud af.

Titelsangen skal man måske lige vænne sig lidt til med koklokke og Klaus Meines messesang i introen. Men den ender dog med at bliver en ganske solid power ballade, som holder sig på den rette side af at være alt for meget.’Seventh Sun’ er en lettere tung sang, der skuer tilbage mod tiden omkring 1980 med Albummet ’Animal Magnetism’ eller måske endnu længere tilbage til da Uli Jon Roth stadig var med i bandet i halvfjerdersene. Sangen ’Hot And Cold’, der er skrevet af lead guitarise Matthias Jabs er en lettere amerikansk lydende heavy rocker. ’When I Lay My Bones to Rest’ er en heavy rock’n’roller.

‘Peacemaker’ er bare Scorpions. Det er bastant, råt og riffet som i gamle dage.Man skal faktisk helt hen til albummets sidste sang før man får behov for at tænde engangslighteren (eller mobiltelefonen, som de nu om dage er blevet normen) for at finde en egentlig ballade med ’When You Know (Where You Come From)".Er det så slut?

På måde, kan man vel ikke sige, at hvis det nu er slut med mere nyt fra Scorpions, at det er "Going Out With a Bang". Men det er dog bestemt langt bedre end man kunne have frygtet. Klaus Meine og Rudolf Schenker bliver begge 73 år i år. OK, Scorpions tager på turne. Men det er så her i år primært med nogle koncerter på retrætedestinationen Las Vegas.

Men man kan jo aldrig vide, Måske er det endnu en gang falsk alarm. ’Rock Believer’ vil ikke stå som det ultimative Scorpions album. Det rangerer langt under albums som ’Love Drive’, Animal Magnetism’ og ’Blackout’. Men den er dog et værdigt sidste album – medmindre de altså tager røven på os alle og udgiver endnu et nyt album om nogle år.