Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kun lettere giftigt

Updated
Kun lettere giftigt

Venom Inc. bibringer ikke metallen meget nyt på bandets "første" album.

Kunstner
Titel
Avé
Trackliste
1.Avé Satanas
2.Forged In Hell
3.Metal We Bleed
4.Dein Fleisch
5.Blood Stained
6.Time To Die
7.The Evil Dead
8.Preacher Man
9.War
10.I Kneel To No God
11.Black N Roll
Karakter
3

Det er godt nok det første album fra bandet Venom Inc., men man kan dårligt tale om et debutalbum. Venom Inc. består nemlig af to oprindelige medlemmer i Venom – Mantas (Jeffrey Dunn) på guitar og Abaddon (Anthony Bray) på trommer – samt den ”nye” mand Demolition Man (Tony Dolan) på bas og vokal. Men da disse tre stod for kernen i Venom i perioden 1989 til 1992, er der mere tale om en tilbagevending til det Venom, der udgav tre album i denne periode, hvor det sidste oprindelige oprindelige medlem Cronos holdt en længere pause fra Venom.

Nu har Cronos sit eget Venom, hvorfor Mantas, Abaddon og Dolan har dannet Venom Inc. Forvirringen bliver ikke mindre af, at Venom Inc. benytter et logo, der stort set er identisk med Venoms.

Det er lidt svært at forholde sig til kvaliteten af bandets første album ’Avé’. Det er sådan et album, der ikke er hverken rigtig dårligt eller rigtig skidt. Det efterlader bare ikke ret meget i hukommelsen på trods af gentagne gennemlytninger. Det er måske også derfor, at vi her på Devilution fuldstændig har overset albummet i første omgang (korrekturlæseren hørte det faktisk flittigt,da det udkom, og forsøgte at overbevise sig selv om, at det var godt. Lige indtil han indså, at det var ret kedeligt).

’Avé’ bidrager ikke rigtig med noget nyt, og sangene er for det meste ret gennemsnitlige. Venom Inc. har lagt det meste af Venoms ekstreme metal på hylden. Medlemmerne synes at være blevet ”voksne” og satser på den mainstream metal. Godt nok holder man fast i, at titlerne gerne skal give forventninger om noget black metal, med titler som ’Forged in Hell’, ’The Evil Dead’ og ’Time to Die’, men musikken er ret ordinær og mangler chok-effekt.

Det begynder ganske fint med sangen ’Avé Satanas’, som sætter i gang med en intro fra Schuberts ’Ave Maria’ efterfulgt af tunge markeringer og gedigent guitarriff. Men sangen letter sig aldrig rigtigt, men tumler afsted i et midttempo med Dolan, der lyder som Max Cavalera på halvflade batterier.

">

På videoudspillet ’Dein Fleisch’ synger Dolan skiftevis ”Dein Fleisch” og ”Your Flesh” i omkvædet. Det giver ikke rigtig mening, med mindre man har tænkt sig at gå i Rammsteins fodspor. Det kunne i den forbindelse tænkes, at folkene bag videoproduktionen har tænkt noget tilsvarende. For videoen minder ikke så lidt om noget, som Rammstein kunne have kreeret. Men halvgamle mænd og halvnøgne kvinder hitter jo altid. Musikken til ’Dein Fleisch’ er endnu en halvlangsom sag, som ikke rigtig kommer ud af stedet.Bedre er Venom Inc., når der skrues lidt op for tempoet. ’Forged in Hell’, ’The Evil Dead’ og ikke mindst den godt nok lidt langsommere ’Preacher Man’ kommer ganske flot ud over rampen. Men det er godt nok nogle gennemprøvede riff, som Mantas får fyret af.

Det meste lyder så bekendt, at man til tider får fornemmelsen af, at man har hørt sangene før. Der er riff og rundgange, som lige så godt kunne være kreeret af maintream-metalbands som Saxon eller Judas Priest, ligesom der smidt en ordentlig røvfuld Motörhead i sammenkogningen. Motörhead-inspirationen lader sig ikke mindste høre i albummets sidste sang, ’Black N Roll’, hvor såvel guitarriff som bas og vokal nærmest lyder som en hyldest til Lemmy og co.

Det hele ender med at blive et habilt udspil, men slet ikke noget, som sætter sig varige spor. Der mangler noget lidt mere giftigt "Venom".