Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Maceration og Vltimas i Esbjerg

Updated
Plakat-cut

Ny festival i Esbjerg, hvor Dark Funeral og Vltimas er de internationale trækplastre, og hvor lokale Maceration gør comeback efter 30 års dvale!

Esbjerg vil have deres egen metalfestival og til sommer bliver det en realitet med Death Coast Festival. Det hele løber af stablen på det legendariske spillested Tobakken d. 10. og 11. juni 2022, hvor svenske Dark Funeral og den internationale supergruppe Vltimas udgør hovednavnene. Se hele plakaten og det fulde program nederst i artiklen.

Derudover er der et hav af danske bands i dødsmetalgenren, hvor det selvfølgelig er Maceration, der får øjenbrynene til at rejse sig en anelse for de, der kender genren indgående. Maceration var et dansk band, der tilbage i 1992 udgav 'A Serenade of Agony'. Deres debutplade blev også den eneste. Maceration bestod bl.a. af Jacob Hansen og Jakob Schultz fra Invocator, og her 30 år efter pladen udkom, gendannes bandet med to af medlemmerne fra dengang: Jakob Schultz og Lars Bangsholt.

De to hovednavne behøver næppe større introduktion. Svenske Dark Funeral har været en institution i snart 30 år, mens Vltimas (se billede nedenfor) består af David Vincent, der tidligere var medlem af Morbid Angel, samt Rune Eriksen fra Mayhem og Flo Mournier fra Cryptopsy. Under deres fælles banner Vltimas, har de allerede udgivet en plade, og begge bands spiller eksklusivt på Death Coast Festival i Danmark i 2022.

Vltimas PR1200

Derudover er der også andre historisk vigtige danske bands såsom Denial of God og Detest, der begge tager turen til Tobakken i juni måned; Et spillested, der særligt i halvfemserne stod for mange vigtige dødsmetalkoncerter. Måske mest berømt fordi, at det var her, Darkthrone gav deres eneste koncert nogensinde i Danmark — en af de meget få, Darkthrone overhovedet har givet i hele verden. 

Spændende bands fra Sverige, Slovenien og Danmark fuldender programmet, takket være de tre arrangører Michael H. Andersen, René Blavnsfeldt og Morten Nissen sørget for. Michael H. Andersen er nok bedst kendt for at være chef for Target Music og forsanger i bl.a. Thorium, mens de to esbjergensere René Blavnsfeldt og Morten Nissen er de lokale kræfter, der til sammen udgør den trio, der nu vil forsøge at genrejse Esbjerg som byen, hvor de store bands kom til Danmark for at spille.

Meget passende prydes plakaten med netop René Blavnsfeldt iført en sydvest, som den vejrbidte fisker, der byder dødsmetallen velkommen hjem til Esbjerg. Næste sommer bliver vestkysten således til Death Coast Festival.

Dark Funeral:darkfuneral PR1200

Plakat 1200