Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et år uden Copenhell: Thundermother

Updated
Thundermother

Svenske Thundermother udgiver deres nye album til juli og skulle have spredt budskabet på festivaler hele sommeren. Nu håber de i stedet på, at den hårde økonomi for musikbranchen maner til eftertanke for alle os, der savner de store live-oplevelser i hverdagen.

Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Presse
Forfatter

I skulle have spillet på Copenhell i år. Hvad er jeres forhold til denne festival?

Vi var sååå glade og spændte på at spille Copenhell op i år. Vi elsker at spille i Danmark, bliver altid behandlet godt og møder et muntert publikum! Det ville have været vores første, store festivalshow i Danmark, og det havde også været den svenske midsommer den dag, vi skulle have spillet, så vi havde virkelig set frem til en stor fest, der så desværre ikke kommer til at ske. Vores indtryk af Copenhell er, at det er en superlækker festival med god stemning, lækker musik og i det hele taget cool omgivelser.

Hvad betyder det for jer som band, at blandt andet Copenhell 2020 er aflyst?

Det er virkelig hårdt. Mere eller mindre alle vores planer i år er aflyst, og vi havde VIRKELIG store planer. Det betyder i hvert fald, at vi lige nu er meget triste. Vi elsker at spille og være på turné, det er hvad vi lever for, og nu er vi bare strandet derhjemme. Det brænder os virkelig op indefra. Ingen gigs betyder ingen indtægter, og vi lever af det her på fuld tid, så lige nu kæmper vi bare for at betale vores husleje. Festivaler er virkelig vigtige for os, fordi det er så god en måde at møde et nyt publikum. Nu må vi bare kæmpe for og håbe, at folk finder os på anden vis.

Hvad havde I ellers på programmet i løbet af festivalsommeren?

Helt bestemt Copenhell, men også Wacken Open Air, Alcatraz og Summer Breeze. Vi havde faktisk hele sommeren booket op med festivalshows.

Hvad skal I så lave, når I ikke skal spille koncerter?

Vi har spillet nogen live-stream shows, som var ret fedt. Vi har også nogen små shows i Sverige, og så håber vi at kunne komme til Tyskland i slutningen af juli til en lille release-tour for vores nye album 'Heat Wave', der udkommer 31. juli. Sommeren vil hovedsageligt gå med at bygge op til, at det udkommer, så godt som vi kan – thank God for internettet!

Afhængig af hvor længe jeres mulighed for at turnere begrænses, har I så gjort jer nogen tanker om, hvordan I vil udvikle jer som band, indtil alt er normalt igen?

Udover det nye album, som forhåbentlig vil blive spredt overalt, er vi begyndt at skrive nye sange. Vi kigger hele tiden fremad, og den her pandemi skal ikke stoppe os. Vi bruger også en del tid hver især på at blive teknisk bedre og udvikle os som musikere. Det er også en rigtig rar ting at kunne slappe lidt af, både for kroppen og for sindet, og når det så er ovre, kan vi komme tilbage med mere energi end nogensinde før!

Hvilken betydning tror I, nedlukningen vil have for musikbranchen i de kommende år?

Jeg håber, at det vil åbne folks øjne. At de vil værdsætte livemusik højere og ikke tage musik for givet. At der vil komme et andet mindset om, hvorvidt man skal betale for musik eller ej. At folk indser, at det er rigtige mennesker, der har lagt masser af arbejde bag hver sang, du hører i radioen. Nu, hvor mange spillesteder er nødt til at lukke ned, vil det måske blive sværere at organisere turnéer, fordi alle kunstnere vil skulle kæmpe hårdere for de enkelte spillesteder, der overlever. Jeg tror der vil blive et overflødighedshorn af koncerter, så snart virkeligheden vender tilbage til normalen. Vi må bare håbe, at industrien ikke ændrer sig for meget, og i så fald kun til det bedre.

Har I selv ladet jer inspirere af andre kunstnere og deres måde at håndtere krisen på?

Vi er alle i samme båd, og der er meget opbakning os kunstnere imellem. Jeg kan mærke, at vi alle inspirerer hinanden til at komme igennem det her. Det er vigtigt at føle, at man ikke er alene.

Hvad er efter jeres mening det bedste, der er kommet ud af denne situation?

For vores eget vedkommende håber vi, det nye album vil skabe en masse opmærksomhed. Mange kunstnere har udsat deres udgivelser, men vi besluttede at fastholde vores. Det kan godt være, vi ikke vil få mulighed for at arrangere en stor release-turné, men vi håber albummet taler for sig selv og giver os noget omtale, så det vil resultere i et kæmpe boom så snart vi får muligheden for at turnere igen.

Får vi jer at se på Copenhell 2021?

Ja, det er allerede bekræftet! Hvis det ikke bliver til midsommer denne gang, så lad os holde en midsommer 2.0! Ses næste år!