Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #216

Populær
Updated
Krigsguden #216

Jens var et smut på Loppen til dødsbraget med Pissgrave og Phrenelith.

Kunstner
Titel
Phrenelith
Spillested
Dato
05-06-2016
Koncertarrangør

5. juni : Pissgrave + Phrenelith @ Loppen, Christiania

Efter at ha' lavet Virus Radio i Christianshavns Beboerhus - for 10. år i træk - fuckede jeg over på Staden med en pose øl. Der var lige lidt tid, før dødsmetallen på Loppen kaldte, så jeg tjekkede lige, hvem der spillede uden for Nemoland, som har gratis søndagsshows hele sommeren. Saybia! Det var proppet med grimme mennesker med skæg overalt, og bandet lød som en syg klynkeudgave af Pink Floyd og Dire Straits. Det blev for meget. Tilbage og hænge foran Loppen. Her fandt jeg Phrenelith samt nogle yankees fra Pissgrave. De sidste hyldede min Tirefire t-shirt, hvad der var cool, da der maksimalt er tre mennesker i Danmark med en tee med New Orleans-black metal-bandet. En nævnte vist, at han havde spillede med nogle fra Matt Muscles band. God start på denne dødsmetalaften, jeg glemte straks alt om Saybia.

Jeg har set de lokale dødshelte i Phrenelith 3-4 gange, men i dag overgik de sig selv. Bare spørg Rasmus Hegnet. De var skarpe sog sultne og godt hjulpet en sej lydmand, som straks vidste, hvordan deres brutale død skulle skæres. Jeg er ellers vant til, at det første band til næsten alle dødsmetalshows har noget mudret lyd, men ikke her. Der er virkeligt gang i den københavnske ekstremmetalscene for tiden med bands som Phrenelith, Taphos, Orm og Slægt, modsat punkscenen her, som er stendød og kun hylder gamle k-town-ikoner. Phrenelith lyder lidt som en hurtigere version af Undergang (Torturdød Davids andet band) og er mindst lige så dræbende. Eneste minus: De måtte gerne ha' spillet et kvarter længere.

Pissgrave er på det sidste dukket op på mit føromtalte radioshow. Det er svinebeskidt og råddent dødsmetal med en lokumsvokal, der trodser alle naturlove, hvorfor det var lidt skægt, at Philadelphia-bandet havde en så ren lyd live i forhold til deres studieting, men jeg klagede ikke. Vi fik masser af brutaliteter fra deres debutalbum fra sidste år, 'Suicide Euphoria'. Jeg havde troet, at Pissgrave var en bunke stjernepsykopater, men så var de bare så cool og søde. Det var jeg så nødt til at finde mig i. Kudos til Killtown Bookings og Loppen, flere af den slags shows, som ikke altid behøver at foregå på KB18.