Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Loppen x Copenhagen Jazz Festival = Ond Jazz

Updated
Skærmbillede 2021-06-16 kl. 09.43.38

Inden længe er Copehagen Jazz festival over os – og det betyder masser af mulighed for at høre god musik. Ikke mindst når Loppen slår dørene op for Ond Jazz.

Titel
+ Fra det onde + Henrik Pultz Melbye + Erna + Gud er kvinde + Erum + Assegai + Narcosatánicos + Nausia + Øresund Space Collective

Jazz? Ja, jazz – ond jazz! Devilution vægter ond musik højt, og det bør du også. Især når der er så gode muligheder for en spændende, mørk musikalsk oplevelse, som Loppens program under årets Copenhagen Jazz Festival byder på.

Loppen har sammensat et program, der er et tungt og rocket dyk ned i jazzgryden, hvor du gennem seks koncertaftener kan blive blæst igennem af alt fra hypno- og stonerrock til støj og improviseret psychrock. 
Fra fredag den 2. juli til lørdag den 10. juli kan du opleve:

Fredag d. 2. juli: Mythic Sunship
Koncertrækken lægger ud med Mythic Sunships innovative og genrevridende psychrock, som for
længst har fået opmærksomhed uden for landets grænser. I sidste måned udgav de deres seneste album, 'Wild Fire', på det anerkendte pladeselskab Tee Pee Records, hvor de på én gang vender tilbage til rocken, men samtidig beholder eksplosiviteten fra især free jazz-inspirationerne.



Lørdag d. 3. juli: Fra Det Onde & Henrik Pultz Melbye
Dagen efter får Loppen besøg af den norske spaced-out supertrio Fra Det Onde, der sidste år udgav deres selvbetitlede og anmelderroste debutalbum. Bandet består af Olaf Olsen, der nok er bedst kendt for at sidde bag gryderne i det berømte progensemble BigBang. Hertil Rune Nergaard, der for længst har bevist sine evner som bassist, når han pløjer sin Rickenbacker i supergruppen Exoterm. Og sidst, men ikke mindst trompetist Erik Kimestad Pedersen.

Det bliver deres første koncert nogensinde, og den norske producer, Emil Nikolaisen, som var en
essentiel del af pladens tilblivelse, er også med bag knapperne til koncerten. Samme aften kan man også opleve saxofonist Henrik Pultz Melbye, som nok bedst er kendt for sit virke i
avantgarde-rockgruppen, Svin.

&list=PL0qHc10f_ec9p1rqc1ADg0jhB07SP_d2f

Søndag d. 4. juli: Erna & Gud Er Kvinde
Til den tredje aften i koncertrækken af ond jazz kan du komme med til en eksperimenterende og
næsten okkult seance, hvor både Ernas intense og perkussive lydunivers og impro-blæserduoen Gud Er Kvinde trækker indenfor på Loppen. Erna udspringer af et mangeårigt, tæt musikalsk samarbejde mellem trommeslager Anders Bach og percussionist Kristian Paulsen, og deres cykliske musik besidder lige dele melodisk new age og manisk noise. Gud Er Kvinde består af saxofonist Johannes Lund og trombonist m.m. Maria Bertel. Sammen går de på opdagelse i et tonesprog, der dybt forankret i den frie improvisation og udvidede brug af instrumentet.



Torsdag d. 8. juli: Erum & Assegai
Det bliver for alvor tungt til Loppens jazzfestival, når aarhusianske Erum og Assegai tordner sammen i et virvar af psykedelisk hypnorock og progressiv heavy metal – tilsat blæsere! For halvandet år siden udgav Erum deres debut-EP, ‘Zhu’, hvor de med deres særegne tilgang til jazzen og metallen udfordrer genredefinitionerne.

Assegai skulle have spillet på Roskilde Festival i 2020. Bandet udgav deres debutalbum, ‘Kraal’, i starten af 2020, og som Roskilde Festival netop skriver, så taler vi om et album med syv sange med "sangtitler på fremmede sprog, der kalder på særlige farver, smage og følelser. Når man lytter til albummet, lyder det ikke som et ungt band fra Aarhus."



Fredag d. 9. juli: Narcosatánicos & Nausia
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at flere skribenter på Devilution har set sig varme på Narcosatánicos. Titlen på denne koncertrække kalder på netop Narcosatánicos, og det bliver uden tvivl en udsøgt fornøjelse, når den aarhusianske støjrock-septet vender tilbage på Loppen i selskab med københavnske Nausia, der er aktuelle med den minimalistiske kraut-jazzede debut, ‘Prins Kiosk’. Du kan altså glæde dig til både musikalsk fordybelse og at blive blæst bagover, når de to bands rammer Loppen. Narcosatánicos arbejder desuden på nyt materiale lige nu, som forhåbentlig også luftes til koncerten.



Lørdag d. 10. juli: Øresund Space Collective
Der er lagt op til en helt særlig og psykedelisk oplevelse, når all-impro psychrock-hovederne fra
Øresund Space Collective vender tilbage til Loppen. Øresund Space Collective er et kollektiv af
musikere – hovedsageligt fra København og Malmø – med en evigt skiftende besætning. Det er derfor heller aldrig til at vide, hvad man kan forvente, når rockbandet kaster sig ud i deres improviserede psychrock-seancer. Én ting er dog helt sikkert: Hver eneste gang, de hårdtarbejdende musikere tørner sammen, er det en ny, tung og unik psykedelisk oplevelse.