Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival ’15: Guide til torsdag

Populær
Updated
Roskilde Festival ’15: Guide til torsdag

Devilution guider til torsdagen. Der er ikke meget kvantitet, men der er til gengæld et par hovednavne for den kvalitetsbedste metal- og rockfan: På programmet er der intens hardcore, progressiv rock og metal og et af de senere års mest omtalte doom metal-bands.

Dato
02-07-2015
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

EVERY TIME I DIE – Avalon, kl- 13:00

Fordi: Få bands rammer scenen med samme intensitet og nerve som Every Time I Die. Det har Buffalo-gruppen, der tog sine første skridt i 1998, efterhånden slået fast med syvtommersøm oven på utallige turneer, der traditionen tro også betyder et stop i Danmark.

Siden gennembrudspladen 'Hot Damn!' fra 2003 har gruppen fundet hvile i en sydstats-inspireret hardcore med masser af metalliske og rockede elementer. Og ikke mindst ko-klokken, som gruppen nærmest har gjort til en signatur inden for deres felt. I front har Every Time I Die deres stærkeste kort i altid oplagte Keith Buckley, der med masser af dynamik i både krop og stemme har bjergtaget en hel undergrundsverden med sine skarpe, satiriske tekster og sin attitude og utrættelige energi. 

Bandet sendte sidste år deres syvende album, 'From Parts Unknown', på gaden. For blot små to uger siden blev den fulgt op med ep'en 'Salem'. Det er altså et alt andet end udtjent band, som rammer Roskilde tidlig torsdag. Vær der, eller gå glip af en fest.

For: Fans af hardcore og rock, som ikke kan skilles fra hinanden.

Pensum: Hot Damn!' 'Gutter Phenomenom', 'The Big Dirty' og billig whisky.
MASTODON – Arena, kl. 20:30

Fordi: Det er fjerde gang på ti år, Mastodon fra Atlanta gæster festivalen. Man fornemmer ligesom, at de er bookernes metaldarlings, ganske som kvartetten lader til at være Metallicas support-darlings.

Med god grund. Mastodon er med deres progressive metal og deres personlighed årtusindets mest nyskabende metal-band. Men sidste års 'Once More 'Round the Sun' spredte vandene. Nogle fremhævede pladen som værende blandt årets bedste, andre – en hel del her på redaktionen – havde den som årets største skuffelse på årslisten.

I december gæstede de sidste Danmark på Vega. Her var meningerne også delte. De virker efterhånden lidt trætte i det på en scene, men vi skal se dem alligevel. For når Mastodon er i stødet, så er de blandt nutidens bedste livebands!

For: Tilhængere af katte og progressiv metal med pondus! Rush som metal anno 2015.

Pensum: ’Leviathan’, ’Blood Mountain’, ’Crack the Skye’.
PALLBEARER – Pavilion, kl. 22:00

Fordi: Du kan lide storladen doom metal fra Arkansas. Pallbearer er ultralange opbygninger og smukke, slæbende melodier, der kan smelte selv de mørkeste hjerter, og som vil hjemsøge dig længe efter koncerten. Stemningsfuldt, storladent og tungt som en kiste på vej mod gravens uendelige mørke. Selv om musikken er langsom, er der intet stenet over Pallbearers live-optrædener. Det langsomme tempo betyder bare, at man kan bange med hele ryggen – og det gør Pallbearer så!

For: Fans af Warning, Solitude Aeturnus, Windhand, Yob, og doom metal generelt.

Pensum: 'Sorrow and Extinction', 'Foundations of Burden'.
MUSE – Orange, kl. 22:30

Fordi: Tja, fordi Muse er sådan et kæmpestort rockband, der kan samle folk på en kæmpestor festival som Roskilde. Så hvis man er til Queen ganget med Radiohead og tilsat nogle hårdt rockende riffs, så er man i gode hænder hos frontmand Matthew Bellamy & Co.

Muse er vokset til en gigant, siden de i år 2000 første gang spillede på en af Roskildes mindste scener, den, der hed Hvid Scene. Dengang havde trioen kun udsendt debutpladen 'Showbiz', men i 2004 stod de på Arena-scenen, og i 2007 gjaldt det for første gang Orange, ligesom det senest gjorde det i 2010. Det er med andre ord en flok Roskilde-veteraner, der går på festivalens store scene torsdag aften.

Englændernes aktuelle album, 'Drones', var en tilbagevenden til den riffbaserede rock efter den elektronisk inspirerede og ret udskældte 'The 2nd Law'. Devilutions anmelder var ikke helt oppe at ringe og kaldte pladen lidt for voksen og afslappet, men mon ikke koncerten på Roskilde bliver alt andet end afslappet?

For: Folk, der elsker musik med store armbevægelser.

Pensum: 'Origin of Symmetry', 'Absolution'.