Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 51 + 52: Årets sidste koncerter

Updated
prettymaids

Den første julesne er faldet, og det er, som om koncertåret allerede er gået i hi. Men der er stadig lidt at komme efter i årets sidste uger. Vi guider dig.

Kunstner
Titel
+ Mustasch + Detest + Dirt Forge + Final Hour + Wolves Among Us + Confession by Silence m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen

Man skulle jo egentlig nok mene, at der ikke ville være noget bedre end en rask gang tråd til at få julemiddagen og familiepalaveren ud af kroppen, men sådan er der åbenbart ikke særligt mange, der har det. Der er sågar de, der direkte opsøger de storsnakkende onkler allerede inden familiejulefrokosten og søger mod Malmø i morgen, hvor Bruce Dickinson har genoptaget sin spoken word-turné, mens resten af Iron Maiden lige tager en puster.

Ellers er der ikke rigtig et anstændigt koncertudbud i juleugerne, men for de abstinensramte er der trods alt lidt at komme efter, hvis der lige skal nogle ekstra hak i bæltet for koncertåret 2018.

Først og fremmest giver Pretty Maids deres traditionelle julekoncert i Amager Bio i mellemdagene, og det er der nok, der gerne vil holde fast i, til at der er kommet ikke bare en ekstra dato på dagen efter, men også en opvarmningskoncert på Bornholm.

På Loppen på Christiania har man også sin egen juletradition med Sankt Hell, der præsenterer en solid pakke stonerrock, sludge og doom til at ryste indvoldene på plads igen i mellemdagene. Hovednavnet i år er Mustasch, der i sommer spillede i et helt andet ‘Hell.

I randområdet af, hvad vi sædvanligvis beskæftiger os med her på Devilution – i hvert fald uden for Krigsgudens klummer – er der på fredag en pærevælling af 80'er-porno-soundtracks og noiserock på Mayhem med Cop Lord og The Monoliths, og samme sted er der rendyrket smadder til den årlige hyggestund, Noise Fest. Kom og bliv udfordret på dit konforme forhold til melodi og struktur med en backline, der i hvert fald tidligere har talt en cementblander og adskillige knuste flasker.

I det jyske er der – som altid, fristes man til at sige – mulighed for at få lidt mere mondæn død på i den kommende weekend, inden der går helt jul i den: I Aalborg med et skud core fra Final Hour og Wolves Among Us, i Aarhus med Baest på hjemmebane for at runde et år af, hvor de har fået deres helt store gennembrud med debutalbummet 'Danse Macabre', talkshowoptræden og koncerter i læssevis over det hele.

Hvis det egentlig virkede som en meget god måde at styrke immunforsvaret på inden julen, kan man få tanket reserverne op igen weekenden efter, hvor de genoplivede Detest leverer den klassiske dansker-død på 1000Fryd. Og så er der ellers også lukket ned for dét koncertår.

Oversigt:
Bruce Dickinson, Malmö Live, Malmø, tirsdag d. 18. december
Cop Lord +Tazer +The Monoliths + Yahowa, Mayhem, Kbh, fredag d. 21. december
Final Hour + Wolves Among Us + Confession by Silence, 1000Fryd, Aalborg, lørdag d. 22. december
Baest, UKH, Aarhus, lørdag d. 22. december
Skullclub + Psycho Brahe + Havlyd, Paletten, Viborg, onsdag d. 26. december
Mustasch + Hypnos + Konvent + Dirt Forge, Loppen, Kbh, fredag d. 28. december
Pretty  Maids + Junkyard Drive, Musikhuzet, Rønne, fredag d. 28. december
Noise Fest 2018, Mayhem, Kbh, fredag d. 28. december
Pretty Maids + Statement + Hellsmoke, Amager Bio, Kbh, lørdag d. 29. december
Detest + Fetus In Fetu + Emesis, 1000Fryd, Aalborg, lørdag d. 29. december
Pretty Maids + Statement + Hellsmoke, Amager Bio, Kbh, søndag d. 30. december