Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'15: Guide til fredag

Populær
Updated
WOA'15: Guide til fredag
WOA'15: Guide til fredag

Fredag er alle scener åbne og vi skal hele vejen omkring. Specielt schweiziske Samael tiltrækker vores opmærksomhed med deres fejring af 'Ceremony Of Opposites'. 

Spillested
Dato
31-07-2015
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Fredag er dagen, hvor Wacken for alvor åbner for alle scener og sluser. Når vi har smidt tømmermændene fra en torsdag, der altid huskes ifølge arrangørerne, så står vi op til en dag med fuldt program på seks - syv scener, alt efter hvor mange af de gøglede tiltag, man tæller med. Vi koncentrerer os om musikken og har fundet nogle af de ting frem, vi mener kunne være smart at lægge øren til når man alligevel har fragtet sit legeme syd for grænsehandlen.

SEPULTURA  - Black Stage, kl. 13.05.

Fordi: Sepultura er på en turné, der fejrer at det er 30 år siden, bandet blev født i Belo Horizonte i Brasilien og her kan vi godt løfte sløret for, at de spiller sange, de normalt ikke spiller. Så er man gammel Sepultura-fan er der potentielt små guldklumper gemt når Andreas Kisser og co. varmer Black Stage op tidlig eftermiddag. Vi er klar over, at der vil være et kor af nej-sigere, der kategorisk afviser et Sepultura uden en eller begge Cavalera-brødre. Mens vi forstår den nostalgiske efterspørgsel på en oprindelig besætning, så er vi også klar over, at det aldrig igen bliver en realitet, hvorfor vi i stedet vælger at glæde os over, at Sepultura trods alt stadig turnerer. Og at den her turné ikke bare bringer dem til Wacken, men også forbi Studenterhuset i Aalborg til november når Aalborg Metal Festival 2015 afvikles. Mon ikke de åbner med 'The Vatican', som du kan se musikvideoen til nedenfor?

For: Krisium, Ektomorf og tribal thrash metal generelt

Pensum: 'Arise', 'Chaos A.D.', 'Roots', 'The Mediator Between The Head And Hands Must Be The Heart'TRUCKFIGHTERS - Headbanger Stage, kl. 15.05

Fordi: Truckfighters er tung, medrivende bøllerock, der går lige i højrebenet. Bag den tykke, støvede lyd gemmer sig en svensk trio, der utvivlsomt har inspireret fremadstormende Kvelertak, der spiller deres sidste toner på True Metal Stage netop som Truckfighters indtager Headbanger scenen. Bandet har udlevet deres alter egoer på scenen i forskellige lineups siden 2001 og består nu af Ozo (vokal og bas), Dango (guitar) og Enzo (trommer). Den mest beskidte udgave af Truckfighters kan høres på deres første album og hiver de nok frem herfra, kan koncerten blive en af de bedre oplevelser på Wacken. Vi anbefaler dem i hvert fald til de nysgerrige, så er resten op til jer selv.

For: Fans af stoner, trucks og tung rock

Pensum: 'Gravity X', 'Phi'AT THE GATES - Black Stage, kl. 15.30

Fordi: Svenskerne for alvor er tilbage og med sidste års udmærkede comeback 'At War With Reality' har de formået at gøre sig relevante igen for andet og mere end blot fordums storhed, der kulminerede med mesterværket 'Slaughter Of The Soul', der naturligvis også bliver spillet en del materiale fra. At The Gates kørte den lidt på rutinen på Copenhell i juni måned, hvorfor vi håber, at svenskerne har skruet lidt mere op for blusset når de indtager den sorte scene midt om eftermiddagen på Wacken.

For: fans af svensk, melodisk dødsmetal

Pensum: 'Slaughter Of The Soul', 'With Fear I Kiss The Burning Darkness', 'At War With Reality'QUEENSRŸCHE - True Metal Stage, kl. 16.45

Fordi: Queensrÿche har været en institution i metal siden firserne og en af de få bands, der har holdt sammen hele vejen igennem de turbulente perioder, hvor metal måske ikke ligefrem var den mest populære genre hos pladeselskaber, radiostationer og tv-kanaler. De har spillet deres progressive musik siden debutpladen 'The Warning' blev udgivet i 1984. Faktisk består bandet også her anno 2015 stadig af den oprindelige guitarist, bassist og trommeslager. Desværre måtte de dog lide den tort, at samarbejdet med den legendariske forsanger Geoff Tate gik i vasken i 2012. Bandet fyrede simpelthen Tate og erstattede ham med den nye Todd La Torre, der er med på Wacken i år. Bruddet med Tate blev et særdeles uskønt forløb, hvor de kæmpede om rettighederne til navnet Queensrÿche, der endte med, at det var bandets tilbageværende medlemmer vandt. Tate kæmper videre som soloartist under navnet 'Operation: Mindcrime', der også er titlen på en af Queensrÿches populære plader. De har spillet på Wacken Open Air før og er et populært navn, der bestemt bør opleves mindst én gang!

For: fans af Fates Warning, Savatage, Crimson Glory

Pensum: 'The Warning', 'Operation: Mindcrime', 'Empire', 'American Soldier', 'Frequency Unknown'ANAAL NATHRAKH - Party Stage, kl. 18.00

Fordi: Hvis man er til ekstrem metal så er det umuligt at komme udenom Anaal Nathrakh. Altså medmindre man bor i Danmark. De har kun været her et par gange og det er er så sent som Roskilde Festival i 2013 og Royal Metal Fest i 2015. Så hvis man gerne vil brøle med på den, overraskende melodiske 'Forging Towards The Sunset' som vi har linket til nedenunder er Wacken Open Air i 2015 nok den mest nærliggende løsning for os danskere i den nærmeste fremtid. Anaal Nathrakh blev dannet i Birmingham i 1998. En by, der har fostret andre kendte bands som Black Sabbath, Judas Priest, Napalm Death og Godflesh. Ikke ligefrem kedelige navne. Anaal Nathrakh er også alt andet end kedeligt. De har kastet industrial, black, dødsmetal og grindcore ned i én store smeltedigel og ud af det er der kommet Anaal Nathrakh. Det bør opleves. Om ikke andet for at teste sine evner i en moshpit, der har en betydelig højere grad af vildskab end den samme vil være til Bjørn & Okay.

For: fans af Fukpik, Marduk, The Bezerker, Cattle Decapitation

Pensum: 'The Codex Necro', 'Domine Non Es Dignus', 'Eschaton og 'Desideratum'SAMAEL - W:E:T Stage, kl. 21.30

Fordi: Samael er et af de få bands, der har formået at væve genrer som black metal, dødsmetal og industrial sammen i ét og komme derfra med et godt resultat. Samael har siden halvfemserne udgivet plader, der af deres fans holdes kære. Deres store gennembrud var 'Ceremony Of Opposites' fra 1994, som de i år fejrer. Så hvis du i 1994 hørte Baphomet's Throne og Ravels klassiske musik, der så flot introducerer den og stadig ikke har fået mulighed for at høre den fremført live er der mulighed for det i år på Wacken Open Air 2015. Vi har netop valgt at fejre 'Ceremony Of Opposites' med en metaldiktator, da det var en yderst vigtig plade i halvfemserne.

For: fans af Rotting Christ, Belphegor, Moonspell og Tiamat

Pensum: 'Ceremony Of Opposites', 'Lux Mundi'RUNNING WILD - Black Stage, kl. 24.00

Fordi: Tidspunktet er helt rigtigt for et hårdtrockende band, der har gjort deres for at sætte heavy metal på kortet i tyskland. Bandnavnet er taget fra Judas Priests album 'Killing Machine' ('Hell Bent For Leather'), og siden debutalbummet 'Gates To Purgatory' har Running Wild spyttet album ud i lind strøm, med både blandede modtagelser til følge og skiftende bandmedlemmer. Det eneste originale medlem tilbage er forsanger og guitarist Rolf Kasparek, som i 2009 proklamerede at det var slut med Running Wild, der spillede deres sidste koncert på Wacken samme år. To år senere var bandet dog tilbage og har i år udskiftet både trommeslager og bassist, så om det er den rutineprægede eller nytændte udgave vi får at se på Wacken i år, forbliver gætværk indtil det går løs natten til lørdag.

For: Pirater og fans af 80'erne. 

Pensum: 'Port Royal', 'Gates To Purgatory', 'Rogues En Vogue'

Dette er dog kun nogle få forslag af virkelig mange gode muligheder fredag på Wacken. Navne som Opeth, Black Label Society, Kvelertak, Dream TheaterAnnihilator, Within Temptation, Armored Saint, Death Angel, Nuclear Assault, og My Dying Bride vil med garanti få mundvandet til at løbe for mange. Vi vil i hvert fald forsøge at nå så mange godbidder, som det er muligt.

Hvad skal du se fredag? Er det helt galt, at vi ser mere frem til Samael på den lille W:E:T scene end mægtige In Flames på True Metal Stage? (vi kan heldigvis nå begge dele, hehe).