Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2017: Hatesphere

Populær
Updated
Copenhell 2017: Hatesphere

Vi fangede HateSphere-trommeslager Mike Park for at knytte en hurtig kommentar til bandets netop offentliggjorte koncert på dette års Copenhell.

Kunstner
Koncertarrangør
Forfatter

Hvad kan vi forvente os af jeres koncert på Copenhell?

Man kan selvfølgelig forvente et højenergisk, tight, alkoholdrevet brag af en metalkoncert. Derudover er vi allerede i gang med at snakke produktion, og vi vil selvfølgelig sørge for, at der kommer noget ekstra lir. Det er dog lidt for tidligt at sætte fingeren på, om det bliver i form af LED skærme, ild og bomber, strippere eller alle tre ting. Vi skal først have nogle ting på plads, såsom scene- og lysspecifikationer osv., og så vil vi tage en snak med vores folk om, hvordan vi vil gribe det an.

Hvad vil karakterisere jeres sætliste?

Den er altid svær, og det er meget tidligt at svare på. Men jeg kan da sige, at vi for ikke så længe siden stak hovederne sammen og lavede en liste over de mere oversete numre, som vi gerne vil have med på repertoiret. Både nogle som vi har spillet for flere år siden, men også nogle, som vi aldrig har spillet sammen før, så mon ikke der kommer et par stykker af dem på? Derudover vil der også komme en håndfuld numre fra ”New Hell”. Det kommer vi ikke udenom. Vi prøver altid, at ramme en fornuftig blanding af tungt, groovy og hurtigt, når vi stykker setlisten sammen. Måske bliver Copenhell mindeværdigt i form af, at vi stryger ”Sickness Within” fra setlisten….?

Hvad er det værste der kan ske under jeres koncert?

Normalt ville de fleste bands nok svare, ”hvis guitaren går ud”, ”hvis sangeren ikke kan huske teksten”, ”hvis jeg bliver for fuld til at spille”, ”hvis trommeslageren outshiner alle de andre” osv., men der har vi heldigvis været igennem samtlige scenarier så mange gange, at jeg næsten regner med tre ud af de fire scenarier.

Hvad skal fans især lytte til, hvis de ønsker at forberede sig til jeres koncert?

Jeg vil foreslå dem at lytte til The Black Dahlia Murder - 'Miasma'. Så får de da hørt noget fedt den dag. Ellers må jeg igen sige, at det er lidt tidligt at svare på. Man bør dog ikke lytte alt for meget til de to første skiver og ”To The Nines”. Men der vil komme noget med fra samtlige plader i større eller mindre grad.

Planlægger I at se nogle koncerter på festivalen?

Ja, det gør jeg da. Jeg skal helt sikkert se vores efterhånden meget gode venner i The Black Dahlia Murder. De spiller røvstramt, og det er altid en fest. Man er også en idiot, hvis man ikke ser Carcass - bandet som har udgivet verdens bedste metalplade 'Heartwork' i skarp konkurrence med Invocators 'Weave The Apocalypse'. Så ja, jeg skal også se Invocator, Danmarks fedeste metalband of all time. Åh ja, så må jeg også hellere se In Flames, da jeg, hold på hat og briller, aldrig har set dem live (måske til DMeA et år, men der var jeg plørefuld). Og nu vi er ved det svenske, så skal jeg selvfølgelig også have Europe med, og jeg håber, at der er mange, der har lyst til at tjekke dem ud. De bliver desværre altid bedømt på ”Final Countdown”, men de har lavet så meget røvfedt hard rock. De resterende koncerter må jeg tage stilling til, når jeg befinder mig på pladsen.

Hvordan oplever du forskellen mellem små indendørs koncerter og de store udendørs sommerfestivaler?

Jeg elsker at spille festivaler, store festivaler. Det kan få mig til at føle mig en lillebitte smule som Metallica eller Iron Maiden i et kort stykke tid. Når det så er sagt, så mangler festivaler den intensitet, som man finder ved mindre til mellemstore indendørs koncerter. Det er langt sværere, at nå ud over scenekanten, når man er på en stor udendørs scene og der er langt ud til publikum. Men derudover oplever jeg ikke så stor en forskel. Jeg spiller med samme engagement uanset, om der er 100 eller 10000 mennesker.

Hvad forventer I jer af festivalen?

Jeg forventer, at I det øjeblik vi træder ud på scenen, ser jeg et hav af folk, som er kommet for at støtte op og så skal vi nok indfri alle deres forventninger. Jeg forventer, at Copenhell endnu engang beviser, at den hører til blandt de bedste metalfestivaler i Europa.