Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sepultura til Aalborg

Populær
Updated
Sepultura til Aalborg
Sepultura til Aalborg

Aalborg Metal Festival kan i dag præsentere Sepultura som et af hovednavnene i november. Brasilianerne kommer med et show, hvor de spiller sjældne sange!

Aalborg Metal Festival afvikles som altid på Studenterhuset i november måned i centrum af Aalborg. Denne gang fra torsdag d. 5. november til og med lørdag d. 7. november. Arrangørerne bag har allerede præsenteret Uncle Acid & The Deadbeats og kan i dag også præsentere ingen mindre end brasilianske Sepultura.

Sepultura er her i 2015 på en speciel turné, hvor de har lovet at spille sange for deres publikum, de aldrig har hørt før til koncerterne. Et jubilæum fordi Sepultura som band er 30 år gammelt. De 30 år er lidt af en tilsnigelse da Sepultura blev skabt i Belo Horizonte tilbage i 1984 af brødrene Max og Igor Cavalera. Deres første plade 'Morbid Visions' blev udgivet i 1986, så jubilæet fejres lige mellem de to år.

Bandet brød ret hurtigt igennem med deres brasilianske thrash, der hev elementer fra stamme- og junglemusik ind og de fik for alvor deres gennembrud med pladerne 'Arise' og 'Chaos A.D.' i starten af halvfemserne, hvor de bragede igennem på både MTV og alle verdens festivaler. Siden fulgte pladen 'Roots', der kun cementerede deres popularitet. Desværre røg den interne kemi i bandet i takt med at populariteten steg. Deres manager var også kæreste med forsanger Max Cavalera og da resten af bandet ville bryde med manageren, forlod Max bandet. Det kastede Sepulturas storhed lidt ud til højre og siden har de forsøgt at genvinde den status ved at knokle uden pause med at udgive plader og spille koncerter. Seneste plade er 'The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart' fra 2013, som de bl.a. har turneret med i Danmark, hvor de gav koncert på Tobakken i Esbjerg.

Historisk er Sepultura stadig et stort navn i metalmiljøet og der er garanti for masser af fællessang da de fleste kan gloserne til 'Territory', 'Roots', 'Desperate Cry' og 'Arise'. Vi ringede til chefbooker Mircea Eftemie fra Nordic Rock Booking for at høre nærmere om, hvordan de fik fingrene i brasilianerne.

Hvordan har I fået fat i Sepultura?

- Simpelthen bare igennem deres agent. Der er ikke noget magisk over det. Det var rent tilfældigt. Jeg går i gang 7 - 8 måneder før festivalen med at kontakte de forskellige agenter for at se, hvad der er af tilgængelige bands. Heldigvis fik jeg en mail fra deres agent om, at de laver en 30-års jubilæumsturné og så tænkte jeg, at det var passende lige at få dem til at spille på Aalborg Metal Festival. Jeg lagde et bud på, det var de glade for og de kommer til Aalborg og spiller.

Det var jo lige ud af landevejen.

- Ja. Fuldstændig.

Hvad kan gæsterne forventer af Sepultura til Aalborg Metal Festival?

- De kan se frem til Sepultura spille nogle sange, de åbenbart ikke har spillet live før. Så det bliver spændende at se hvad det er for noget.

I har også præsenteret Uncle Acid & The Deadbeats. Er de et hovednavn?

- Nej. Det er det faktisk ikke. Det er bare en del af programmet. Vi har andre hovednavne, der kommer. Mange andre hovednavne.

Hvornår forventer I at offentliggøre flere navne?

- Vi prøver at spytte offentliggørelser ud en gang om måneden.

Spændende bliver det at følge, hvilke navne Aalborg Metal Festival præsenterer til 2015-udgaven. Chefbookeren er i hvert fald klar med endnu flere navne i løbet af sommeren. Følg med her, hvor vi lover at give dig besked lige så snart, der er noget at melde om.

Hvis du kigger forbi http://www.aalborgmetalfestival.dk og tilmelder dig nyhedsbrevet har du mulighed for at vinde t-shirts og være blandt de første til at høre om, hvilke bands, der spiller på festivalen. Vi kan kun anbefale at følge med i, hvad der sker i de kommende måneder. Der er masser af guf på vej.