Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'14: Fredag

Populær
Updated
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag
AMF'14: Fredag

Hovednavnet Hatebreed levede op til forventningerne, mens der også var udmærkede præstationer fra de fleste andre bands på denne lange fredag.

Dato
07-11-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Efter torsdagens danske program åbnede Aalborg Metal Festival for dørene til Studenterhuset fredag eftermiddag kl. 14.00 og lod danske E'nemia gå på en time senere. De fik faktisk en ganske udmærket start og fængede med deres gode melodier. Specielt forsangerens evner til at frasere var med til at give bandet et genkendeligt udtryk. 

Genkendelsens glæde var også at spore til Caro fra Frederikshavn. Forsangeren er også blevet et kendt ansigt i Blood Eagle, siden de sidst var at finde på Aalborg Metal Festival, da de åbnede lørdagens program i 2012. Desværre for Caro døjede de lidt med teknikken og måtte spille uden den ene guitar i et stykke tid. Lyden kom simpelthen ikke ud til publikum. Heldigvis blev det klaret undervejs, og da de fyrer op for 'Like A Sickness', kulminerer det hele i god metal, teknik, der fungerer, og et nordjyske publikum, der er klar til at brøle med deres knægte fra egnen.

Derefter blev det tid til festivalens første internationale indslag i form af tjekkiske Brutally Deceased. De er reelt set blot en klon af hovednavnet lørdag aften, nemlig Cannibal Corpse. Stilmæssigt spiller de den samme slags dødsmetal og gør det ganske udmærket. Forsangerens bevægemønster ligner Barney Greenways maniske pisken frem og tilbage, når Napalm Death giver koncert, mens stemmen mere minder om Glen Bentons i Deicide. Så hvis man mixer de tre bands, så har man en ide om, hvordan en koncert med Brutally Deceased er rent energimæssigt. Musikken var svær at vurdere dem på, da denne anmelder ikke kendte så meget til dem før festivalen.

Deres landsmænd i Contrastic efterlod derimod et noget mere mindeværdigt indtryk. De forsøgte nemlig at smede mange forskellige stilarter i deres eget kontrastfyldte (fik I den?) udtryk. Med storskærm, elektronik og industrial inde over, havde de deres helt egen form for metal. Faktisk var et at højdepunkterne i koncerten netop den duet, de lavede med forsangeren fra Brutally Deceased. For med den tyngde, han via vokalen bidrog med til det samlede lydbillede, blev Contrastic faktisk helt godt. Det var udfordrende og en rar afveksling, som lige tog lidt tid, før det sådan åbnede sig for én. 

Malrun åbnede også ganske udmærket. Deres nye forsanger bliver bedre og bedre, og det hjælper, at der er kommet noget harmoni og melodi ind over. Derudover var der ikke så meget at sige til Malrun denne aften, der hverken faldt igennem eller gjorde noget, som går over i historien.

Det gjorde Dark Tranquillity i stedet. Om ikke andet fordi det er yderst sjældent, at de gæster så nordlige breddegrader i kongeriget. De er yderst professionelle musikere, der i en lang årrække har leveret på et højt niveau, og denne aften var ikke anderledes. Deres melodiske dødsmetal er musik for genrens feinschmeckere. og dem var der mødt mange frem af. Spillemæssigt var der masser af overskud at mærke hos bandet, hvor keyboardspilleren da sagtens lige kunne nå at presse lidt snus op mellem overlæben og det elfenbensfarvede klaver, der hænger fra selvsamme gummer inde i munden på ham. Så typisk svensk på alle måder, at det kun var en spytklat snus fra at blive en ufrivillig parodi. Musikken var dog alt andet, hvorfor vi var rigtig tilfredse med den koncert!

Knap så overbeviste blev vi med The Black Dahlia Murder. Bevares, de havde utrolig godt fat i publikum og kunne med deres moderne dødsmetal fange dem til fællessang om og om igen. For undertegnede manglede der bare lidt variation i deres sangvalg, og det eneste, jeg sådan for alvor hæftede mig ved, var, at guitaristen havde en Hatesphere-trøje på. Hvor meget mon Esben har betalt for det?

Efter det var det så tid til, at Hatebreed skulle lukke ned for fredagens program på Studenterhuset og det kan du læse om her!