Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'13 - Belphegor

Populær
Updated
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor
AMF'13 - Belphegor

Østrigske Belphegor gik planken ud med deres sataniske black metal, der lørdag aften på Aalborg Metal Festival dog blev lige lovlig karikeret.

Kunstner
Dato
08-11-2013
Trackliste
Feast Upon The Dead
Belphegor Hells Ambassador
Angeli Mortis De Profundis
In Blood - Devour This Sanctity
Diaboli Virtus In Lumbar Est
The Tongue Of Sathan
Bleeding Salvation
Lucifer Incestus
Justine - Soaked In Blood
Rise To Fall And Fall To Rise
Bondage Goat Zombie
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Denne anmelder er normalt meget stor fan af black metal. Lørdag aften var stemningen bare ikke til, at jeg kunne få pulsen helt op over det. For Belphegor gør egentlig det helt rigtige. De ifører sig den traditionelle krigsmaling for genren, hiver det store bagtæppe op med omvendte kors, lægger noget farlig underlægningsmusik på og har masser af knogler på scenen for at understøtte det mørke tema.

Det var bare en anelse svært at tage de dystre formaninger seriøst, når det hele blev så alvorligt, at man på et tidspunkt reelt blev bange for, at de virkelig mente det. For deres skøre opsætning af knogler og gasmasker, der behændigt var sat sammen med gennemsigtig tape, lignede noget, som var strikket sammen af en folkeskoleelev. Her kan Belphegor med fordel kigge nærmere på bl.a. Behemoth, hvis man vil se, hvordan man får scenegrej til at virke, som det skal, og se ordentligt ud.

Ellers var det den ægte vare, vi fik leveret til Aalborg Metal Festival. Belphegor prædiker Satan fra start til slut, og det var noget, der kunne trække folk til. Det skal de have. Oppe foran var folk da også så dedikerede, at der blev growlet med på de bedst kendte besværgelser. Salen blev varm, som var det Satan selv, der satte kedlen over, da østrigerne forlangte det.

Men det var også så tilpas karikeret, at man ikke kunne lade være med at smile lidt skævt til udførelsen. Nuvel, Belphegor gjorde det, de skulle ,og det var at levere noget black metal, så det kunne mærkes. Og det kunne de trods alt.