Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

At vaske en skamplet bort (næsten)

Populær
Updated
At vaske en skamplet bort (næsten)
At vaske en skamplet bort (næsten)

Fear Factory rådede torsdag aften bod på fadæsen tilbage i Amager Bio og antændte Bombehuset – dog uden at få det hele til at eksplodere.

Kunstner
Titel
+ Textures
Spillested
Dato
25-08-2016
Trackliste
http://www.setlist.fm/setlist/fear-factory/2016/pumpehuset-copenhagen-denmark-53fc33b1.html
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
3

Som en tung, mørk sky hang Fear Factorys katastrofale optræden i Amager Bio tilbage i 2012 over forventningerne til bandets første koncert som hovednavn siden foråret 2010, hvor Pumpehuset også dannede rammen for begivenhederne.

Var det Burton eller computeren?
Siden Amager Bio-fadæsen var der rettet op på meget. Los Angeles-kvartetten sprudlede af spilleglæde, deres ellers tørre og sterile industriallyd trivedes fint i Bombehusets uortodokse koncertrum, og Burton C. Bell kunne pludselig efter 30 år uden en live-tone i livet synge rent. Mistænkeligt. Om det var Burton eller hans backing track, må stå hen i det uvisse, men vi kunne denne gang nøjes med at krumme tæer over Burtons melodier, for de er til stadighed fornærmende ringe.

Stærkt udlæg
Fear Factory lagde stærkt ud med sange som 'Demanufacture', 'Self Bias Resistor' (et omkvæd, som Burton faktisk er sluppet hæderligt fra), 'Shock' og ' Edgecrusher', der fik rystet støvet af publikum, der var underligt passive under opvarmningsbandet Textures. Under Fear Factory var folk modsat særdeles aktive. Måske ikke i pitten, men hvad der manglede i moshpitten, blev der gjort op for i singalongs.

Filmen knækkede
Men så skete der noget. Efter 'Powershifter' syntes såvel band som publikum at miste pusten. Indtil afslutningsnummeret 'Replica' bød sættet heller ikke på lige så genkendelige hits som udlægget, og 'Lynchpin', som uden tvivl ville være blevet mødt med stor jubel, var tilmed helt udeladt. Fear Factory genvandt derfor aldrig udlæggets momentum, hvilket var dødærgerligt, for så havde skampletten fra 2012 formentlig været vasket helt bort.

Kold opvarmning
Som nævnt var det småt med varmen under Textures. Folk var mere stillestående end normalt, hvilket nok var et udtryk for, hvem folk var kommet for at se. Bombehuset var også relativt tyndt besat, men Textures gjorde, hvad de kunne med deres progressive, metalcoriske djent med hang til pop, for da Fear Factory stod klar, var rummet godt proppet. Lidt synd for de ellers velspillende og veloplagte hollændere.