Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lækker dødsfest i Aalborg

Updated
Baest1200_72A9024
Baest1200_72A9094
Baest1200_72A9109
Baest1200_72A9133
Baest1200_72A9157
Baest1200_72A9236
Baest1200_72A9308
Baest1200_72A9317

For andet år i træk giver Baest koncert i Aalborg mens coronaen lurer i horisonten, og igen lykkedes det, trods siddende publikum, at levere festen.

Kunstner
Titel
+ Plaguemace
Spillested
Dato
16-12-2021
Trackliste
1. Genesis
2. Czar
3. Gula
4. Goregasm
5. Atra Mors
6. Purification Through Mutilation
7. Abattoir
8. Towers of Suffocation
9. Meathook Massacre
10. Sea of Vomit
11. Necro Sapiens
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

Sørme om ikke Baest klarede skærene på trods af, at koncerten få dage inden afvikling blev ændret fra stående til siddende arrangement. På spillestedet Skråen bragte bandet festen til publikum, der kvitterede med brøl så godt som omstændighederne nu tillod det. En herlig torsdag aften for folk med hang til dødsmetal.

For Baest er det dog desværre ved at udvikle sig til en dårlig vane, at de spiller i Aalborg lige inden samfundet lukker ned pga. corona. I foråret 2020 gav de koncert på Studenterhuset en fredag aften, hvor hele samfundet blev lukket ned få dage senere. I mellemtiden lærte vi begreber som "afstand", "mundbind", "håndsprit", "PCR-test", "kviktest", "coronapas", "samfundssind" og "nærkontakter" at kende. Halvandet år senere er Baest så klar til at spille i Aalborg igen. Denne gang på Skråen. Det skulle have været en fejring af, at vi er tilbage ved det gamle, men ak. Få dage før afviklingen blev der indført restriktioner, der betyder, at der maksimalt må være 50 stående tilskuere til indendørs arrangementer; Baest og Skråen tog konsekvensen og satte stole op i salen.

Så da publikum kom ind var det som en teaterforestilling. En stor sal med en masse tomme stole. De blev heldigvis fyldt og så kunne opvarmningsbandet Plaguemace gå på scenen og varme op under publikum. Det gjorde de med højt humør og jysk lune. De var med på et afbud, da Katla med kort varsel blev nødt til at aflyse deres optræden. Plaguemace klarede det dog og kun en enkelt uheldig teknisk detalje med en guitar, slog skår i glæden for drengene fra Horsens.

Derefter var det tid til Baest. Da de gik på scenen, er det tydeligt, at de har været på turné hele efteråret. Vi har da også nået at se dem i både Albertslund og i Pumpehuset — foruden deres show på Roskilde Festival i sommers. De er samspillet og alt er koordineret, nærmest ned til garderoben, med matchende sko og bukser. Og Baest er populære. De kan trække folk til og når de fremfører deres klassiske dødsmetal, så er det svært ikke at lade sig rive med.

Guitaristerne leger på tværs af scenen, og der er hele tiden nonverbal kommunikation mellem dem og deres bassist og trommeslager. Det er en fryd at se. Og høre. For det lyder godt. Uanset om det er nye sange fra ’Necro Sapiens’ eller det lidt ældre materiale fra ’Venenum’ og debutpladen ’Danse Macabre’, så lyder det godt på Skråen denne torsdag aften.

Forsanger Simon Olsen er også god til at trække publikum op af stolene. I hvert fald i overført betydning. Der bliver brølet med, og det i en sådan grad, at det er lige før han får præstationsangst, da han kan se at en blandt publikum kan teksterne bedre end han kan. Med vanlig charme sørger forsangeren for, at de fremmødte får en fest og det ender da også med, at enkelte publikummer må overgive sig, rejser sig fra stolene og står der med hænderne om ryglænet og headbanger til den helt store guldmedalje. Og apropos store, så blev den tunge ’Gula’ dedikeret til dem, der vejer mere end 100 kilo. Og det er da også et tungt nummer, der i den grad var med til at sætte nakkerne i sving. 

Efter en god times heavy metal blev dødsfesten afblæst med titelnummeret fra deres seneste plade, og publikum kunne derefter hilse på bandet, der troligt stod og langede merchandise over disken. Her åbenbarer Skråens store udfordring sig. For al betaling foregår med MobilePay, og Skråen ligger i kulturhuset Nordkraft, der er et gammelt, ombygget kraftværk. Der er cement og stålarmering, der nærmest blokerer al telefonsignal, så man skal generelt være heldig for at få noget dækning i salen. Men det gik, og Baest kunne tage fra Aalborg med endnu en sejr i baglommen.

Lørdag skal Baest så spille i Amager Bio. De afholder deres Necro Fest med bl.a. opvarmningsbandet Plaguemace, og Slet Det, Killing og Kampvogn. Ud fra vores vurdering, så er Baest i den grad kampklar. De leverede en flot koncert i Aalborg og det er derfor kun restriktioner og myndighedernes udmeldinger, der kan sætte en kæp i hjulet for det, der ellers utvivlsomt vil blive en fest for københavnerne i weekenden.