Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra defekt til nær perfekt

Populær
Updated
Fra defekt til nær perfekt
Fra defekt til nær perfekt
Fra defekt til nær perfekt
Fra defekt til nær perfekt
Fra defekt til nær perfekt
Fra defekt til nær perfekt

Defecto havde sat sig for, at Copenhell skulle åbnes med manér. Med en teknisk velspillet koncert i højt humør bestod bandet sikkert manddomsprøven og viste, at der nu er helt styr på det med liveshows.

Kunstner
Dato
23-06-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest
Karakter
4

Københavnske Defecto er leveringstygtige i en omgang symfonisk, teknisk velfunderet heavy metal, der stilistisk krydser klinger med bands som Metallica, Dream Theater og Symphony X. Bandets debutalbum 'Excluded' fik stor ros her på sitet og malede paletten fuld, da vi anmeldte den.

Men bandet kom faktisk noget svagere fra start i Devilutions spalter, da de i 2011 ikke gjorde sig særligt positivt bemærket ved en koncert i Kulturhuset Islands Brygge. Bandet var ikke desto mindre friske nok til alligevel at skrive til anmelderen efterfølgende og dels beklage de punkter, de godt selv havde set ikke havde fungeret optimalt, dels trods øretæverne dristigt bede om, at man alligevel gav bandet en chance mere og anmeldte bandets debut-ep. Modet blev belønnet, for bandets selvsikkerhed og kvaliteter lod sig ganske rigtigt vise på ep'en.

Styr på liveshowet
Siden har bandet været oplevet flere gange live, og hver gang har der været en tendens til, at det blev lige vel fjollet og forceret, når bandet egentlig bare skulle have givet den fuld gas. Der blev i forbindelse med Defectos releaseshow i foråret skrevet om, at de havde modtaget hjælp fra en coach til at få skabt et optimalt live-show. Om det var det eller en ærefrygtindgydende opgave at åbne løjerne på Copenhell, som gjorde, at bandets performance var lige i øjet denne torsdag på Refshaleøen, skal være usagt.

Men status var, at bandets nørdede approach blev vendt til noget positivt. Der var attitude, og medlemmerne på strengeinstrumenterne drønede ikke længere rundt som forvirrede Duracell-kaniner. Energien kom helt af sig selv gennem musikken (og altså ikke via stort løbepensum) og de lirede soli, der kom i en lind strøm. Og så var frontmand Nicklas Sonne god til at dirigere rundt med publikum og opfordre til handling på "dansegulvet" foran scenen.

DR TV blander sig
Konferencieren havde gjort opmærksom på, at Danmark Radio filmede koncerten, og man lagde da også mærke til den gamle statsradiofoni ved scenen. Først ved at tv-værten Jacob Riising crowdsurfede to gange, men også opfordrede en ældre dame til selvsamme stunt. Det tog lidt overvejelse, men op kom hun. Anders Bøtter var efterfølgende så flink at forklare på Devilutions Facebook-side (se indlæg her), at det er til et Jacob Riising-program, der skulle hedde 'Mig og min mor'. Der var mere DR TV-islæt, da tv-værten Petra Nagel også kom en tur ud at surfe. Denne gang startet fra fotograven og ikke i crowden og først efter, at Sonne havde råbt "Kender I Petra?" Petra Nagel har på det seneste haft et program ved navn 'Petra dater verden' – om hun på Copenhell så skulle date et metalhead meldte historien intet om.

Tilbage til Defecto. Det var en overbevisende omgang lir i solen, og tricket med lige at vende hånden på gribebrættet, så man tager nogle toner "på hovedet" blev taget et fedt skridt videre. Det kan godt virke lidt plat, når guitarister eller bassister lige vender hånden og tager en tone på instrumentet fra den gale side. Til gengæld: Når det gøres af tre guitarister på stribe og synkront, ja så blev det faktisk ganske cool som en lille gimmick en enkelt gang under koncerten. Defecto var legesyge og også lidt fjollede, som man kender dem, men de bevarede kontakten til metallen og det metalpublikum, der forventningsfuldt var mødt tidligt op for at se festivalens første band.