Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dødens triumf i Aarhus

Populær
Updated
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus
Dødens triumf i Aarhus

Immolation viste til fulde på årets Royal Metal Fest, at de hører til blandt eliten af nutidens death metal-bands.

Kunstner
Spillested
Dato
08-04-2017
Trackliste
The Distorting Light
Kingdom Of Conspiracy
Majesty And Decay
Destructive Currents
Swarm Of Terror
Higher Coward
Fostering The Divide
What They Bring
Immolation
When The Jackals Come
A Spectacle Of Lies
Epiphany
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Immolation fremstod visuelt meget stærkt på scenen på Voxhall til Royal Metal Fest 2017. De tre mand i front, vokalist/bassist Ross Dolan, leadguitarist Robert Vigna og rytmeguitarist Alex Bouks, var alle nydeligt klædt helt i sort. Heraf var de sidste to i pæne sorte skjorte og Bouks endda i blankpolerede sko. De tre stod, som var de på vej til et bestyrelsesmøde eller måske snarere en begravelse. Dette lidt pæne look gav en fin kontrast til bandets hårdtslående og brutale metal.

Immolation er på tur med helt nye sange fra det dugfriske album ’Atonement’ som vi anmeldte for et par uger siden. Her var vores anmelder måske en anelse gæstfri med karakteren, men i livefremførelse fik sangene i den grad substans.

Immolation lagde ud med ’The Distorting Light’ der er første sang fra ’Atonement’, og efterfølgende blev det også til ’Destructive Currents’, ’Fostering the Divide’, ’When the Jackals Come og ’Epiphany’ fra samme album.

Sangene fra ’Atonement’ virkede langt bedre live, end det er tilfældet på studiealbummet. Bandet leverede i det hele taget et bombastisk sæt, hvor der tillige blev vist fornemt sammenspil de enkelte medlemmer imellem.
Leadguitarist Vigna har et fortjent ry som en fremragende guitarist, men fremhæves skal bestemt også Bouks, der tidligere spillede i Incantation og først kom med i Immolation sidste år. Bouks overlader de fleste guitarsoli til Vigna, men viser med sit solide spil, hvor vigtig rytmeguitaren er i metal.

Robert Vigna er et syn værd. Med sin klatbarberede isse, sit sirligt velklippede skæg og sin nydelige påklædning ligner han mere en økonomichef i et reklamebureau end en dødsmetalguitarist. Men på scenen rocker han vildt. Ikke nok med, at han spiller hurtige, præcise soli, samtidig er han en showman, der hele tiden svinger øksen over publikum og markerer breaks i musikken med hug med guitaren. Samtidig fornemmer man hans glæde ved sangene, ved at man kan se, at skråler med på teksterne, selv om han ikke har en mikrofon i nærheden.

I front havde Ross Dolan en fin kontakt til publikum, og reaktioner fra salen gav ikke tvivl om, at langt de fleste var mere end tilfredse med Immolations levering.

Immolation var bestemt en god oplevelse på årets Royal Metal Fest.