Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'13: Guds lam flød ovenpå

Populær
Updated
WOA'13: Guds lam flød ovenpå
WOA'13: Guds lam flød ovenpå
WOA'13: Guds lam flød ovenpå
WOA'13: Guds lam flød ovenpå
WOA'13: Guds lam flød ovenpå

Til trods for umulige vejrforhold viste Lamb Of God endnu engang, at de er ét af metallens bedste livebands.

Kunstner
Dato
03-08-2013
Genre
Trackliste
Desolation
Ghost Walking
Walk with Me in Hell
Set to Fail
Ruin
Now You've Got Something to Die For
11th Hour
The Undertow
Omerta
Contractor
---
The Passing
In Your Words
Laid to Rest
Redneck
Black Label
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

De fleste vil nok kunne huske, at Lamb of Gods frontmand Randy Blythe sad varetægtsfængslet i Tjekkiet hele sidste sommer på grund af en anklage for uagtsomt manddrab. En anklage, som han siden blev frikendt for. Denne gang er han så tilbage i Europa i et mere muntert ærinde, men heldet er stadig ikke det bedste. Dårligt var koncerten gået i gang, førend himlen åbnede sig og tømte en vandladning af de større ned over publikums syndige hoveder, og det varede koncerten ud. Regnen var kraftig som et brusebad, og i og for sig vederkvægende ovenpå fredagens hedetur, men mangt en van(d)tro udvandrede, så der var kun en hæderlig, men ikke overvældende forsamling tilbage, da koncerten sluttede. Det var sådan set en skam – især for dem, der skred – for Lamb of Gods Wackenoptræden, som i øvrigt også var bandets debut på festivalen, blev en god gang velspillet heavy fucking metal. Så bandet havde sådan set fortjent en mere vedholdende modtagelse.

Lyden var, hvad man kunne kalde en god all-round heavy-lyd, der var klar uden at være fesen eller for forvrænget. Instrumentniveauerne passede godt til hinanden, og musikerne udstrålede den tilbagelænede tjekkethed, som er typisk for Lamb of God. Den gode hr. Blythe var i sit energiske hjørne og havde en god kontakt til det regnvåde publikum. Han dedikerede 'Now You Got Something To Die For' til Motörheads Lemmy og fik i øvrigt bedt folk om at passe på hinanden og samle hinanden op, hvis nogen faldt. Det sidste er noget, han lovede den afdøde tjekkiske fans familie, han ville gøre.

Setlisten var god og passende for et festivalgig med ikke alt for mange numre fra den seneste plade, der bestemt ikke er bandets bedste. Bedst var faktisk 'The Passing'/'In Your Words' fra forrige udgivelse, som startede ekstranumrene. Ikke bandets største hits (som selvfølgelig var taget med), men to numre, som både viser bandets vilje til metal og mere lyriske evner, idet disse numre kommer langt omkring i stemningerne. Det fungerer godt på plade, men endnu bedre live. De var i høj grad med til at gøre koncerten til en musikalsk oplevelse, og ikke bare til et spørgsmål, om hvorvidt man kunne klare mosten fra vejrguderne. Måtte solen, eller endnu bedre månen, skinne på dem næste gang.