Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Syg engel i Englenes By

Updated
Syg engel i Englenes By
Syg engel i Englenes By
Syg engel i Englenes By
Syg engel i Englenes By

I Am Morbid spillede deres første koncert i USA, da de 31. januar 2018 gav koncert på Whisky a Go Go. Devilution var til stede for at se dem optræde fuldtalligt. 

Kunstner
Spillested
Dato
31-01-2018
Trackliste
1. Immortal Rites
2. Fall from Grace
3. Visions from the Dark Side
4. Blessed Are the Sick
5. Rapture
6. Pain Divine
7. Eyes to See, Ears to Hear
8. I Am Morbid
9. Maze of Torment
10. Dominate
11. Where the Slime Live
12. Dawn of Angry
13. God of Emptiness
14. World of Shit (The Promised Land)
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

I Am Morbid er næppe længere nogen overraskelse for Devilutions læsere. Den tidligere forsanger i Morbid Angel, David Vincent, turnerer med sit eget band, hvor han spiller sange fra Morbid Angels bagkatalog fra de perioder, hvor han var forsanger og bassist i bandet. Vi oplevede dem i Flensburg i juni måned 2017, hvor de gav en formidabel koncert med alle de rette sange. Senere i november måned samme år gæstede de Aalborg Metal Festival, hvor de dog var reduceret til en trio, da den ene guitarist var på turne med et andet band.

Nu har I Am Morbid dog turneret så meget i Europa, at det er på tide at indtage hjemlandet. David Vincent er jo ikke eneste mand i bandet. Trommeslager Tim Yeung, der er født i New York og også tidligere har været medlem af Morbid Angel, er også fra USA. Guitarist Ira Black er fra Sacramento, Californien, og manden, der ikke var med i Aalborg, guitarist Bill Hudson, er halvt brasilianer og halvt amerikaner. Så det var næppe nogen overraskelse, at de også ville turnere i USA på et tidspunkt.

Timingen kunne ikke have været bedre, da vi havde en anmelder i USA på netop dette tidspunkt, hvorfor vi kan rapportere fra Los Angeles og I Am Morbids første koncert der. De spillede på det legendariske spillested Whisky a Go Go, der ligger på den del af Sunset Boulevard, der i folkemunde kaldes Sunset Strip. Her foregår en stor del af nattelivet i Englenes By. 

Selve spillestedet gør ikke meget væsen af sig, hverken udadtil eller indvendigt. Dog er væggene prydet med billeder i rammer af alle de musikere, der gennem årene har lagt vejen forbi. Mötley Crüe, Van Halen, Guns N’ Roses osv., osv. LA's metalscene har bestemt haft sin gang på Whisky A Go Go.

I aften var der dog ikke meget LA over det. Det var dødsmetal fra Florida. Fremmødet var ganske godt, og der var tæt på udsolgt. Som europæer var det spændende at skulle opleve sin første metalkoncert i USA. Hvor anderledes ville publikum være? Det var både meget ens og meget anderledes. Mere om det senere.

I Am Morbid gik på scenen sent og havde den klassiske sætliste med, som de også har haft med i Flensburg og Aalborg. Ikke så mange overraskelser der. De fandt dog plads til sangen ’I Am Morbid’ fra Morbid Angels udskældte ’Illud Divinum Insanus’. Den var ikke med i grænsebyen eller Nordens Paris.

Derudover var Bill Hudson også med igen. Så bandet var fuldtallige. Og hvilken forskel det gør. Ira Black gjorde det bedste, han kunne i Aalborg ene mand på den seksstrengede, men når han er flankeret af Bill Hudson, er det pludselig noget helt andet. Det er ikke bare det, at der er en guitar mere i lydbilledet, men også den harmoni, der er mellem de to. De sender depechen frem og tilbage over scenen, og det er tydeligt, at de elsker at spille sammen. Så meget, at David Vincent på et tidspunkt opgivende og tørt konstaterer, at de vist hygger sig lidt lovlig meget og bare står og viser sig for publikum. Det gjorde de også, og publikum kunne lide det.

De, der har billet til Metal Magic i Fredericia til sommer, kan derfor roligt glæde sig. Det bliver utvivlsomt en sætliste med klassiker efter klassiker, og bandet leverer dem usvigelig sikkert, med et overskud og en spilleglæde, der er ganske overraskende, når man accepterer det faktum, at det reelt blot er greatest hits og ikke så meget andet. 

Eneste skår i glæden var, at forsanger og bassist David Vincent ikke rigtig engagerede sig med publikum mere, end han gjorde. Der blev talt en smule til de fremmødte, men når det nu var deres første show i USA, havde vi ventet, at der var lidt mere fejring af dette. Bandet koncentrerede sig i stedet mere om selve musikken, og det kan man næppe klandre dem for. Tim Yeung er en dygtig trommeslager, der ikke er ked af at vise sig frem, som han underholder publikum med trommestikker, der ryger rundt i luften mellem slagene og fingrene, og det bidrager til underholdningen.

Publikum var også ganske underholdende. Amerikanerne har en lidt anden lunte end europæere. De vil også moshe, og det fik de lov til. Men de går også meget op i sikkerhed, så der var hele tiden sådan en spændt stemning mellem sikkerhedspersonalet og publikum, der i den grad kunne levere mosh- og circlepits. David Vincent spurgte til sidst direkte ud i lokalet, om sikkerhedspersonalet tillod denne adfærd. Da der blev givet tommel op til dette, eksploderede midten af gulvet foran scenen. På den måde lader de intet tilbage at ønske. Fed energi oppe foran. 

Nu har denne anmelder set og anmeldt I Am Morbid tre gange inden for et år. Samme sætliste. Samme show. Det bliver næppe meget anderledes i Fredericia til sommer. Men hvis man er opvokset med dødsmetal fra Florida, har hørt Morbid Angel i halvfemserne og har et blødt punkt for de klassiske sange fra de første fire plader, så får man altså hele pladen fuld, når man oplever I Am Morbid, selvom det ikke er specielt nyskabende.