Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2015: Kreator sejrede stort

Populær
Updated
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort
Copenhell 2015: Kreator sejrede stort

Folket har talt. De, der var til stede, ved det. Kreator var et af de absolutte højdepunkter på Copenhell 2015. 

Kunstner
Dato
19-06-2015
Genre
Trackliste
(Choir of the Damned)
1. Enemy of God
2. Terrible Certainty
3. Phobia
4. Awakening of the Gods
5. Endless Pain
6. Warcurse
(Mars Mantra)
7. Phantom Antichrist
8. From Flood into Fire
9. Extreme Aggression
10. Suicide Terrorist
11. Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)
12. Civilization Collapse
Encore:
13. The Patriarch
14. Violent Revolution
15. Pleasure to Kill
16. Flag of Hate
17. Betrayer
(United in Hate)
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Både da vi så Kreator på Roskilde i 2013 og året efter på Wacken Open Air, skrev vi, at de havde tilsidesat ældre materiale til fordel for deres seneste udgivelser.

Dette var ikke tilfældet på Copenhell, hvor Kreator ønskværdigt havde sprunget enkelte tamme udgivelser fra halvfemserne over og ellers leverede en godt sammensat sætliste med blandet guf fra deres over 30 år lange karriere med højdepunkter som 'Phobia', 'Extreme Agression', 'Pleasure To Kill', 'Flag Of Hate' og 'Endless Pain'. 

Koncerten startede med en lidt kikset intro bestående af to maskeklædte teenage lookalikes, der til 'Choir Of The Damned' stod med et romerlys i hver hånd og så knap så ondskabsfulde ud i det tidlige aftenlys, men da Kreator i en sky af konfetti besteg scenen og tændte op under ‘Enemy Of God’ fra 2005-albummet af samme navn, kom der gang i det talstærke publikum. 

Forvænte kritikere mente, at scenen manglede udbygning med en ekstra etage, som tidligere set, så Kreator kunne gøre alt det, de plejer under en arketypisk Kreator-koncert i storformat. Disse kritikere glemmer dog, at det jo oftest er det, bands bliver kritiseret for: At gøre lige præcis som de plejer.

I stedet serverede Kreators crew en imponerende fullscreenkulisse med alskens fede visuals i et kalejdoskop af albumcovers og prangende farver. Nej, Kreator manglede intet. De spillede et Copenhellshow, lige som det skulle være.

Trommers tordenskrald og en lav guitar 

Enkelte gange gled samspillet for d’herrer, men størstedelen af koncerten bød altså på alt andet end slinger i valsen. Petrozza og co. var i det lune hjørne, og førstnævnte talte mere end vanligt og kommanderede blandt andet de forreste publikummer ind i en wall of death, der beviste, i hvor høj grad han havde alle foran Heviti i sin hule hånd.

For når Mille med sin skærebrænderstemme skriger “wall of death”, så er der ikke noget at diskutere! Der blev også i denne sammenhæng gået til stålet.

Og så er der lige det med de nyere numre. Deres seneste udgivelse ‘Phantom Antichrist’ er intet mindre end mesterlig, og der er ingen tvivl om, at de gamle thrashmastodonter har formået at nå ud til en helt ny målgruppe med blandt andet titelnummeret og ‘Civilization Collapse’, der begge var at finde til aftenens koncert og allerede føles som tidløse klassikere.

Men netop sidstnævnte syntes at gå lige hurtigt nok, selv for Kreator, der ellers siden ‘Endless Pain’ (1985) har spillet flænsende frisk til og i rasende højt tempo.

‘Phantom Antichrist’ lød halvhjertet, men det skyldtes primært den lave leadguitar, der fik melodiriffet til at drukne i trommernes perfekte tordenskrald, hvis nedslag blev kontrolleret med hård hånd af sympatiske Jürgen Reil, der som den eneste udover Mille Petrozza var med i originalbesætningen, da bandet blev dannet som Tyrant i 1982.

De enkelte smuttere tyder på, at det stadig er de gamle numre, der sidder bedst i fingrene hos Petrozza, men fordi det nyere materiale i sig selv er så holdbart, var de mindre skønshedsfejl til at overse, og blandt de nyere numre blev især 'Hordes of Chaos' blev leveret med akkuratesse og bidskhed.

Årets koncert

Publikum var en pulserende og engageret samhørighed, der sammen med et oplagt band holdt dampen oppe hos Kreator i samtlige fem kvarter. Især og på eksplosiv vis under numre som ‘Phobia’, ‘Pleasure To Kill’ og ‘Flag of Hate’, der også viste, at ikke kun nye Kreatorfans havde fundet vej blandt publikum. 

Kreator på Copenhell 2015 er allerede blevet en koncert, man husker som én af de store. Efter ‘Betrayer’ takkede Kreator af i en sky af konfetti, og publikum måtte gå forpustede fra pladsen foran Helviti til cd-versionen af ‘United In Hate’, som vi ellers havde krydset fingre for at kunne opleve live i al sin forenende storhed, som på sidste års Wacken.

Trods fraværet af denne er fem sorte firkanter den eneste passende karakter til den fuldendte og tiltrængte lussing, som Kreator var fredag aften, da de gik foran og storsejrede i kampen om levere årets koncert på Copenhell 2015.