Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 23: Smil trods smerte

Populær
Updated
_JD23602
_JD15236
_JD23517
_JD15192

Caputo og resten af Life of Agony gav en ganske udmærket koncert på Hades, der nok mere huskes for stemningen end musikken.

Dato
16-06-2023
Trackliste
1. This Time
2. Underground
*Monday
3. River Runs Red
4. Through and Through
*Thursday
5. Bad Seed
6. My Eyes
7. Method of Groove
8. The Stain Remains
*Interlude
9. Lost at 22
10. I Regret
11. Weeds
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det er ikke længe siden, vi så Life of Agony give en fantastisk koncert i Aarhus, da de i januar måned vandt allers hjerter på Voxhall. Her et halvt år senere stod de så på Hades ude på Refshaleøen i deres andet besøg på Copenhell. Første gang var tilbage i 2015, hvor vi også var glade for koncerten.

Ikke meget har ændret sig. Life of Agony spillede de samme numre, og Mina Caputos smittende spilleglæde var svær ikke at lade sig begejstre af. Life of Agony har en særlig plads i mange metalfans' hjerter, og det er også tydeligt denne dag på Hades. Folk synger simpelthen med fra første sang, og det er helt tydeligt, at det ikke kun er bandet, der er glade for at være tilbage på Copenhell, som forsangeren bebuder fra scenekanten. Det er publikum også!

Eller som Caputo fik det sagt: "det hele føles som en drøm". En god drøm at dømme ud fra smilet på scenen. Og publikum kvitterede med fællessang fra start til slut. Caputo indrømmede, at der måske er røget lidt svampe ned, hvilket kunne være med til at forklare den lette stemning, for sådan er det ikke altid med Life of Agony og deres budskab i musikken. En karriere formet i smerte og så alligevel overskuddet til at smile. Denne dag var humøret dog højt og publikum hvirvlede støv op til alle sider, mens de dansede rundt og lavede wall of death.

Life of Agony dedikerede showet til de store headlinere i Gojira og Pantera, og konstaterede bevæget "Thank you, you beautiful sons of bitches. This is pure love."

Begejstringen ville da heller ikke ende tage. Til sidst hopper Mina Caputo ned og helt ud til publikum, og det afstedkom naturligvis blot endnu større affektion og dedikation blandt de fremmødte på Refshaleøen. Og mens Caputo helt naturligt, som forsanger, løb med al opmærksomheden, så gjorde de andre i bandet det også ganske udmærket.

Både under de store klassikere som 'Through and Through' og 'River Runs Red', fornemmede man den gode energi fra guitarist Joey Z og bassist Alan Robert, der heller ikke var blege for at inkludere publikum i oplevelsen. Og præcis som i Aarhus, så sluttede Life of Agony med en tretrinsraket bestående af 'Lost at 22', 'I Regret' og 'Weeds'. Først fik jyderne muligheden og nu hovedstadsområdet. Life of Agony er heldigvis ikke sjældne gæster på disse kanter og vurderet ud fra både dagsform og publikums glæde, så behøver de ikke vente lang tid, før de vender retur og giver endnu en koncert i Danmark.