Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '22: Vandet syresuppe

Updated
ab6761610000e5ebad4225df88fbfe91cb2c3e9c

Det var en noget vandet skål suppe vi fik, hvilket Korter i Flog kun delvist selv var skyld i. 

Dato
27-06-2022
Genre
Koncertarrangør
Karakter
2

Jeg har hørt og værdsat tilpas meget ”underlig” musik, gennem for eksempel King Crimson og Frank Zappa, til at sætte pris på det syrede og eksperimenterende. Derfor var jeg da også i et eller andet omfang i stand til at finde hoved og hale i Korter i Flogs koncert på Rising, på trods af den overordnede ærgerlige oplevelse. 

For det første startede skybruddet nærmest på samme slag som de stakkels islændinge gik i gang med at spille deres eksperimenterende post-punk. Det kan de selvfølgelig ikke gøre for, men allerede der, var det svært rigtig at holde gejsten oppe. Ligeså, forståeligt nok, havde bandet også svært ved at ved at for alvor engagere sig i deres musik, mens regnen piskede ned over monitorer og instrumenter. 

På trods af det, var det lille publikum ivrige efter at få en fest op og køre i regnen, og ligeså gjorde forsanger og trompetist sit bedste for at få festen i gang. Alligevel var det temmelig sløjt. Kompositionerne i sig selv var ikke synderligt spændende, og derudover var første halvdel af sættet lidt som at kigge ind i et øvelokale: Stillestående, delvist indfølende og ikke særligt inspirerende at overvære. Derudover forstod jeg aldrig hvorfor de havde tre guitarister. Enten uddeler de deltagelsesmedaljer til hinanden, eller også var lyden bare dårlig. Det var ærligt talt svært at vurdere. 

Det var først i anden halvdel af sættet, at man begyndte at kunne mærke bandet – der smed de også de bånd, der bandt dem, og sidste sang havde et groovy særpræg i forhold til resten. Niveauet blev hævet markant der, men det var for sent og afslutningen var kærkommen.