Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 23: Svedigt kaos

Populær
Updated
B7421B23-EDDC-4A0D-97E0-2D05995B24A7-41925-00000860354BE123
5A84791F-6C66-42BB-B9B2-3A6FEE1F2B94-41925-000008602D0AAB69
74F0F3C4-A8CB-4C20-AF3D-CEB9C60373E1-41925-0000086021823929

Soul Glo levede mere end op til hypen og havde succes med at omdanne Gloria til det vanvid, der definerer bandets musik.

Kunstner
Dato
30-06-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Tyve minutter ventede vi, i et kaos af en idiotisk hype man og folk, der skulle se den amerikanske giraf. Tyve minutter af vores liv spildte vi, kun for at erfare, at ventetiden ikke var det værd. Busta Rhymes havde ikke været i Danmark i 15 år, og det var måske meget godt. Der må i hvert fald godt gå 15 år før det sker igen. Speed-rapperen, med det ikoniske flow viste kun momentvist kvaliteterne.
Sammenholdt med den oplevelse var Pierce Jordan en orkan. En manifestation af en performance, hvor den karismatiske forsanger rappede og skreg sig elegant igennem Soul Glos vanvidskoncert på Gloria.

Sveden løb ned af ryggen i samme tempo som den amerikanske kvartet bombarderede det fremmødte publikum med energi. Festivalens mindste scene stank af pis og sved i et kaos af hip-hop, tunge beats, synths og hardcore-riffs. Bassen lå tungt i mellemgulvet og der blev sjældent levnet pauser til at trække vejret og finde sig selv i det gigantiske rod. Et godt rod, nært eminent. Soul Glos kompositioner fængede og imponerede i det blåt oplyste mørke, hvor vi for alvor kom helt tæt på et af musikkens pt. mest interessante bands. 

“You good? You’ll good?” lød det fra Jordan, mens vi et kort sekund befandt os i stormens rolige øje. Vi var all good - og Jordan kunne endda huske, at han var i Roskilde og ikke København, som speed-rapperen på Orange ellers prøvede at snyde os til at tro. Dét var nært indbegrebet af Soul Glos koncert. Ærligheden, autenciteten pakket ind i eksplosioner af lyd, lys og følelser. 

Fusion af elementer
Det var et mix af alt, der skabte en svedig og rå følelse. GG Guerra kylede guitaren op i luften, hamrede på de elektroniske pads, og var ligeså voldsom i hans udtryk på scenen som ‘Gold Chain Punk (whogonbeatmyass?)’, der hamrede publikum ned, og satte Gloria på den anden ende. 

Det blev hoppet til ‘Jump!! (Or Get Jumped!!!)((by the future))’, danset tæt på de beskidte fliser i et voldsomt tempo til ‘B.O.M.B.S.’, og generelt set skabt et rum af energi. Primal-skrig afløst af kniv-skarp rap og flow. Alt sammen resulterende i den ene pit efter den anden, hardcore-pit afløst af hiphop-pendanten. Et kaotisk vanvid, der satte sig markant på kroppen såvel som hjernen. En eminent koncert og et godt eksempel på festivalens eminente arbejde og succes med at booke relevante kunstnere. Og Busta Rhymes - Roskildes svar på Guns N’ Roses. 

De fleste havde smidt overtøjet. Lagt det til side og kylet af i et hidsigt øjeblik, mens det amerikanske eksprestog fra Philadelphia tordnede af sted. Bandet roterede og efterlod kun TJ Stevenson på sin oprindelige plads bag trommerne, mens Soul Glo tvang den sidste rest af energi ud af publikum. Hæmningerne røg samme vej som tøjet og efterlod et afsvedet og baldret publikum i hænderne på den friske aftenluft. Kørt over af en overflod af stimuli og et ekstremt velspillende band. En koncert for os, der samler på musikalske oplevelser og vanvid. Soul Glos koncert var netop indbegrebet af det - en af dem man husker årene frem.