Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'12: Brasiliansk trommefest

Populær
Updated
WOA'12: Brasiliansk trommefest
WOA'12: Brasiliansk trommefest
WOA'12: Brasiliansk trommefest
WOA'12: Brasiliansk trommefest
WOA'12: Brasiliansk trommefest

Sepultura overraskede positivt, da de med Les Tambours du Bronx på scenen gennemførte en ganske fed koncert torsdag på Wacken.

Kunstner
Titel
+ Les Tambours du Bronx
Dato
02-08-2012
Genre
Trackliste
Refuse/Resist
Sepulnation
Kairos
Mask
Dialog
We've Lost You
Structure Violence (Azzes)
Requiem
Fever
Firestarter (Prodigy cover)
Territory
Ratamahatta
Roots Bloody Roots
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det var med en vis nervøsitet, at vi begav os mod Black Stage da brasilianske Sepultura skulle spille på Wacken for andet år i træk. Sidste år var de gode og den koncert fulgte de op med et show i Århus, hvor de på Voxhall spillede en koncert udelukkende med materiale fra deres tre bedste plader; 'Beneath The Remains', 'Arise' og 'Chaos A.D.' Så hvordan skulle det kunne toppes med et fransklydende trommeensemble? Jeg var skeptisk.

Da trommeslagerne fra Les Tambours du Bronx gik på scenen blev den værste skepsis dog gjort til skamme. Med Sepulturas 'Refuse/Resist' stod det klart, at trommerne faktisk gjorde sig godt i den brasilianske thrash. Sepulturas velkendte lyd tog sig godt ud med masser af percussion i baggrunden. Faktisk kunne man efter et par numre godt tænke sig, at de mange tomme tønder var mere fremme i lydbilledet. For de dominerede slet ikke, som jeg havde frygtet.

Derudover var trommeslagerne teknisk dygtige. De havde tydeligvis øvet sig med bandet og passede godt ind i samtlige numre med forskellige rytmer og skift i besætningen. Sepultura var dog bare Sepultura. Der var god fokus på de klassiske hits såsom 'Territory', mens der også blev spillet en del fra 'Kairos', hvor titelnummeret stadig er det bedste fra den plade.

Det, der på papiret i mine øjne lignede en kæmpe fejldisposition blev derfor dagens positive overraskelse. Sepultura lukkede naturligvis ned med 'Roots Bloody Roots' og fik hele festivalpladsen til at gynge. Torsdagens første store navn og Wacken 2012 blev skudt i gang på fornem vis.