Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Thrashen ulmer i Hjørring

Populær
Updated
Kent lytter til de unge knøse fra Essence Nordjyllands fineste eksportvare i metalbranchen er utvivlsomt Mercenary p.t. Men det forhindrer ikke næste generation i også at lave deres bud på hvordan metal skal lyde anno 2008. Essence fra Hjørring er et ungt band der gerne vil spille thrash metal, akkurat som Exodus, Metallica, Slayer og Megadeth havde tænkt det tilbage i 1985.

Det er ikke old-school, men new-school. Lasse Skov der både er lead guitarist, sanger og sangskriver vil i hvert fald gerne give sin version på hvordan den genre kan få en genfødsel. Det er ham og trommeslager Martin Hauman der skriver musikken, og de har bestemt fat i såvel det melodiøse som de tunge riffs.

Demoen består af fire sange, der alle er kendetegnet ved en hæderlig produktion og emmer af unge folk der gerne vil spille musik! De har god opbakning fra det lokale metalmiljø, og undertegnede har selv hørt dem live hvor de spillede endnu nyere materiale end det der er på demoen, så jeg kan kun håbe dette nyt materiale også når ned på en demo eller en plade, så flere kan få mulighed for at stifte bekendtskab med Essence.

De er i hvert fald et tydeligt bevis på, at dansk metal ikke lever og dør med Volbeat, Hatesphere, Mercenary eller Illdisposed. Næste generation er allerede godt i gang med at lægge fundamentet til en snarlig videreførelse af depechen.

Lidt mere tid, erfaring og spilletid er det eneste disse unge knøse fra Hjørring mangler. Talentet ligger bare og venter på at udfolde sig.

Kunstner
Titel
"Art in Imperfection"
Genre
Karakter
3