Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lyden af for længe siden

Updated
a3367686190_10

Man kan sikkert sige meget godt om Acid Blade. Men nyskabende er ikke et begreb, der kan finde anvendelse i den forbindelse.

Kunstner
Titel
Power Dive
Dato
12-08-2022
Trackliste
1. Hot Bloods On The Loose
2. Ablaze At Midnight
3. Power Dive
4. Into The Light
5. King Killer
6. The Tomb of Khentika Ikheki
7. Moonless Night
8. Harpy On The Wing
Karakter
2

Når der skal deles tvangsboller ud fra Devilutions redaktør i form af albums, som blev glemt anmeldt i det forgange år, er det efterhånden en trend, at det, der havner hos nærværende nestoranmelder, lyder som noget, der indspillet før resten af redaktionen var undfanget.

Det gælder i den grad også med Acid Blade. Tyske Acid Blade har måske ikke så mange år på bagen. Men så må medlemmerne have gravet godt ned i papas gamle vinyler, for ’Power Dive’ oser af heavy metal fra start-80’erne.

Nu er der ikke noget galt i at nye bands søger inspiration i fortidens storhed på metalfronten. Slet ikke. Man bør huske på, at dengang da især NWOBHM kom frem, fyldte metalmusikken så ganske meget mere i mediebilledet end det er tilfældet nu. Og der er da også ganske charmerende, når man søger lyden fra den gang. Det er dog knapt så charmerende, hvis man i 2022 lyder som Anvil lød 1982 – med mindre altså, at man er Anvil, måske.

Men det er altså der vi er. Acid Blade lyder som Anvil for 40 år siden peppet lidt op med noget lettere obskurt britisk heavy metal med en Kai Hansen-klon på vokal. Det skal medgives, at der i den grad er energi i skidtet. Det bliver ikke eksekveret lige tight det hele, men der gang i sagerne.

Acid Blade har åbenbart ikke lige fået pantet dåser nok til at indspille videoer, men man kan da tage en lytter på sangen ’Ablaze At Midnight’. Det er hverken det bedste eller det dårligste nummer på albummet. Ja, der er faktisk alle sammen ret enslydende. Men sangen viser, at de også har hørt lidt Iron Maiden, samt at de næste gang skal hive nogen ind fra gaden til at synge kor – eller helt droppe koret.’Power Dive’ er altså ikke nogen stor udgivelse. Men det kan være, at Acid Blade er et rigtig underholdende liveband. Faktisk kunne man godt tænke sig, at deres energi og nostalgiske tilgang til metallen kunne været et hit efter 4-5 fadøl en solrig eftermiddag på Metal Magic Festival eller Heavy Agger Festival.