Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Brutal voldsstorm

Populær
Updated
Brutal voldsstorm

Den originale growler fra Cryptopsy og det unge svenske trommetalent Fredrik Widigs, der er stand in i Marduk, har slået pjalterne sammen i black metal-bandet Rage Nucléaire. De er aktuelle med deres anden plade, som er en hæsblæsende og aggressiv oplevelse.

Titel
Black Storm of Violence
Trackliste
1. Annihilation Frenzy
2. A Sino-American Chainsaw War
3. The Deadfall Triptych
4. Goddess of Filth
5. Ritual Murder (And Its Attendant Blessings
6. Le grand mal de vivre
7. Revel in Bones
8. Black Storm of Violence
Karakter
4

Den 48-årige growler Dan Greening kendes bedst under sit bizarre alias Lord Worm, som han blev navngivet  i starten af 1990’erne, da stod i spidsen for det legendariske dødsmetal-band Cryptopsy. Angiveligt fordi den canadiske frontmand havde for vane at spise orme under gruppens koncerter.

Siden bruddet i 2007 med Cryptopsy droppede han musikken for at hellige sig jobbet som skolelærer – naturligvis! Den ekstreme musikgenre har dog alligevel trukket i den appetitlige herre, og i 2012 debuterede han med black metal-bandet Rage Nucléaire. ’Unrelenting Fucking Hatred’ var en bidsk Satan i et helvedeshurtigt tempo, hvor lyrikken havde fokus på vold, død og drab. Det er på ingen måde ændret på den aktuelle opfølger, ’Black Storm of Violence’. Modsæt debuten har canadierne dog fundet en mere effektiv form denne gang, hvor det brutale udtryk nok blæser de fleste lyttere omkuld.

”Most of all, fuck you!” lyder det først på pladen, taget fra karakteren Captain Spaulding i Rob Zombies ’House of a 1000 Corpses’. ’Annihilation Frenzy’ sætter i gang og lægger benhårdt stilen ud for resten af pladen. Ekstrem, aggressiv black metal, der dyrker det fandenivoldske voldsudtryk, som man især kender fra Marduk. Det er næppe så tilfældigt igen. Rage Nucléaires kun 26-årige svenske trommetalent Fredrik Widigs er sessiontrommeslager i Marduk og sad bag tønderne, da svenskerne gæstede Pumpehuset i fjor og fremførte hele ’Panzer Division Marduk’. En efterspurgt herre, der trods sine unge alder både fast og som session har spillet i intet mindre cirka 25 forskellige black- og death metal-bands. Man forstår efterspørgselen. Han straffer de trommer på grummeste vis!

’Black Storm of Violence’ er dog heldigvis andet end lige på og hurtig black metal. Det drabelig udtryk varieres i de som oftest ret lange numre af kryptiske og industial-passager som i otte minutter lange ’Goddess of Filth’, der skaber god balance i pladens helhedsudtryk.

Igennem pladens 45 minutter lider den desværre af og til under for mangel på originalitet i guitariffene. Der sniger sig for meget gentagelse ind til, at udgivelsen ender som en suveræn fuldtræffer. Derimod er produktionen smukt renset for enhver form moderne klinisk lyd, hvilket særligt medfører, at Lord Worms vokal ligger lavere i mixet, men giver meget mere dynamik til den samlede oplevelse. Frontmanden morderiske skrig og sammenbidte growl er simpelthen perfekt til den aggressive musik, der emmer af den ondskab, som så mange af nutidens øvrige black metal forgæves har svært ved at overbevise om.