Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Manden med Weekendvesten: Del 3 - En klemme på stramme tights

Updated
Manden med Weekendvesten
Skyryder Vol2

Manden med Weekendvesten kæmper hårdt og ustoppeligt for et slidt image, mens engelske Skyryder gør kampen til skamme.

Kunstner
Titel
Vol. 2.
Trackliste
1. Virtual Humanity
2. Dead City
3. Midnight Ryder
4. Mistress Of Darkness
5. Take The Night
Forfatter
Karakter
2

Manden med Weekendvesten læser Weekendavisen, Pepsi Max, henter børn og skammer sig over ikke at køre med cykelhjem, selvom det ødelægger frisuren – og så er der groft sagt ikke mere følelse af rebelskhed tilbage. Altså ud over heavy metal. 

For det er således, at for Manden med Weekendvesten er heavy metal den eneste eskapisme – det er en flugt ind i en verden, hvor han selv bliver vildere og farligere og naturligvis mere attraktiv for det modsatte køn, når han lytter til hævi mædl!

Men skabes den slags heavy metal stadig? Det er Manden med Weekendvesten nødt til at finde ud for at finde vejen ud af 40'ernes trygge midtlivskrise!

Manden med Weekendvesten – del 3
Manden med Weekendvesten var sat i det store dilemma, som alle metalfans kæmper med. På den ene side glæden ved en ny shirt fra det fede band, og på den anden side visheden om, at rigtig bandmerch skal være forvasket og slidt med et let falmet tryk – så man kan bevise, at man har været fan siden tidernes morgen og dengang, hvor bandet kun havde lavet en demo med skrabet produktion og primitive, rå ideer og derfor var sand metal. Ligesom dengang, hvor Manden med Weekendvesten havde lavet sin første battle-vest, og han indså, at den skinnede for meget i det fine deminstof fra H&M, og løsningen på det hele var at slæbe det efter den førstefødtes barnevogn, når han kørte kvarteret tyndt på jagt efter barselscaféer. Heavy metal-fans går på en tynd linje mellem teater og trve tråd.

Manden med Weekendvesten var manden i vaskekælderen, og han havde bevæbnet ørerne med Skyryders anden ep, der har den originale titel ’Volume 2’. Han åbnede IKEA-nettet og tog fat på sokkesorteringen, mens han konstaterede, at Skyryder var lige dele naivt og potent.

Og så kom bukserne. Manden med Weekendvestens fik fat i et par sorte jeans, som var variation til de mørkeblå jeans, og derfor måske var en anelse mere thrash end heavy – i modsætning til Skyryders renskurede New Wave of New Wave of British Heavy Metal. Og en ren modsætning til Skyryders forvirrede image, hvor bandfotoet er et orgie af neonfarvede tights, som måske snarere siger glam end det mundrette NWONWOBHM. Manden med Weekendvesten undrede sig, for hvorfor kan et band være så velvidende om egen formåen, når det kommer til genre, men samtidig ikke forsøge at få indpakningen til at være sej. Og hvor mange grader skal tights egentlig vaskes ved uden at miste deres pang? Man kunne gætte på en uldvask? Eller måske er det bedre at bruge hænderne og skrubbe nænsomt?

(Tekst forsætter under billede)
Tight orgie

Spørgsmålene var mange, og Manden med Weekendvesten gav det hele 30 grader, fordi der også er noget med, at alt for stramt tøj ikke klæder en ældre headbanger.

Manden med Weekendvesten satte anden vask over og kiggede misundeligt på tørretumbleren, idet han besluttede, at han ikke var rebelsk nok til det miljøuvenlige alternativ til solens stråler. Det satte ham hurtigt i en ubehagelig situation, som Skyryder ikke kunne redde. For hvis Newcastle-bandet nu havde ment det seriøst, kunne Manden med Weekendvesten måske i deres musik have fundet modet til at stå midt i baggården med de hvide lagner og klemmerne uden at føle sig alt for meget som enlig husfar. Skyryder gav ham bare ikke den redning.

Bag de ellers godt opsatte leads og de kraftfulde omkvæd mærkede han også en form for ironi, ikke kun ud fra de skrigende tights, men også det der med kun at udgive ep’er og endda kalde dem vol. 1. og 2. Er Skyryder en glad joke, og kan Manden med Weekendvesten opbygge ekstra sejhed, når han spænder overarmen og presser en klemme på hovedpudebetrækket, netop som en enlig husmor går forbi tørresnoren i retning mod skraldeskuret med de mange Østerbro-korrekte sorteringsmuligheder? Svaret rammer Manden med Weekendvesten som en knytnæve lige under bandlogoet.

For nej, Skyryder mener det ikke helt inde i deres heavy-hjerter! Selvom de kunne gøre det! Upassende useriøsitet er lige under overfalden, for bandet der kunne gøre projektet til meget mere end for spas for de lalleglade - men så fik de et tilbud på tights og sjove solbriller og grinte ad sig hele vejen til øvelokalet. Manden med Weekendvesten er ikke tilfreds, og hans sjæl er bekymrende ren som et hændklæde efter kogevask.