Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tilbage på sporet

Updated
Tilbage på sporet

Rhapsody of Fire – denne gang den spaltede del uden Luca Turilli – er tilbage med andet album siden spaltningen i 2011. Denne gang er der positive takter at berette om.

Titel
Into the LEgend
Label
Trackliste
01. In Principio
02. Distant Sky
03. Into The Legend
04. Winter’s Rain
05. A Voice In The Cold Wind
06. Valley Of Shadows
07. Shining Star 08. Realms Of Light
09. Rage Of Darkness
10. The Kiss Of Life
Karakter
4

Næsten fem er gået, siden italienske Rhapsody of Fire blev spaltet i to bands. Hvert band med en af det originale bands komponister bag roret. Guitaristen Luca Turilli navngav sit band meget fantasifuldt med Luca Turillis Rhapsody of Fire, og keyboardspiller Alex Staropoli fortsatte under Rhapsody of Fire-navnet. Man kan måske i den forbindelse bemærke, at Staropoli kom bedst ud af spaltningen ved at kunne medtage bandets karismatiske sanger Fabio Lione.

Siden denne spaltning har begge bands udgivet hver to album, idet 'Into the Legend' netop er Staropolis Rhapsody of Fires andet album.

De to bands er hidtil ikke kommet vildt godt fra start. Ingen af de to fraktioner har kunnet nå fortidens bedrifter. Første album fra denne gren af Rhapsody of Fire var ikke noget særligt, og det seneste album fra Luca Turillis version (’Prometheus, Symphonia Ignis Divinus’) fra sidste år var også noget af en overambitiøs prøvelse at komme igennem.

Fremgang at spore

Heldigvis er der fremgang at spore på 'Into the Legend'. Bandet har fundet frem til den klassiske Rhapsody of Fire-lyd, og sangene er også blevet bedre. Der er stadig masser af symfoniske elementer, men det tager ikke overhånd, som på Luca Turillis seneste. Alex Staropoli har husket, at det er melodien, der skal i sættes i højsædet. Det kan nok være interessant hele tiden at udfordre med den instrumentale udførelse af musikken, men i sidste ende er det melodierne, der tæller.

Stilen er stadig den symfoniske, melodiøse power metal spillet i et ofte hæsblæsende tempo og tilsat en kakofoni af kor og klassiske musikere. Det er opskrift, der indimellem kan kamme over og gøre resultatet lige lovligt opstyltet, hvor det heller ender i en omgang overpompøst kitsch.

I den forbindelse hjælper det dog gevaldigt, hvis sangene, som er pakket ind i det symfoniske overdrev, er af en vis kvalitet. Det er de heldigvis på ’Into the Legend’.

Sangene holder

Efter den korte intro ’In Principio’ lægger albummet ud med ’Distant Sky’, der formentlig vil få gamle fans til at smile ganske tilfreds. Det er Rhapsody of Fire, som man kender det.Titelsangen følger efter, og her der igen tale om en effektiv sang, der holder fint hele vejen igennem i den sædvanlige stil.Af andre store sange på albummet kan nævnes ’Winters Rain’ og ’Valley Of The Shadows’. En enkelt ballade bliver der naturligvis også plads til i form af ’Shining Star’.Det mere end 70 minutter lange album afsluttes af den episke ’The Kiss of Light’ på over 17 minutter. Heldigvis er der tale om et så varieret stykke musik, at sangens længde ikke giver anledning til unødig rastløshed hos lytteren.

Rhapsody of Fire er med ‘Into the Legend’ godt på vej til at genvinde fortidens storhed.