Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Zombier og klistret død til alle

Updated
Undergang_Cover

Københavnske Undergang er klar med deres femte fuldlængde, der fortrinligt indkapsler den lyd af dødsmetal, de har gjort til et varemærke.

Kunstner
Titel
Aldrig i Livet
Dato
04-12-2020
Trackliste
1. Præfluidum
2. Spontan Bakteriel
3. Indtørret
4. Menneskeæder
5. Ufrivillig Donation Af Vitale Organer
6. Sygelige Nydelser (Del 3) Emetofili
7. Usømmelig Omgang Med Lig
8. Aldrig I Livet
9. Rødt Dødt Kød
10. Man Binder Ikke Et Dødt Menneske
Karakter
3

Fans af Autopsy, Asphyx og Incantation vil utvivlsomt allerede have stiftet bekendtskab med danske Undergang, men for de få, der endnu ikke har hørt dem, så er det i den boldgade, vi er. Undergang spiller bloddryppende dødsmetal, med tempoet skruet ned og lemlæstende tekster. De har eksisteret siden 2009 og er nu klar med deres femte plade. Det er tre år siden, de smed 'Misantropologi' på gaden, og efterfølgeren er klar her midt i en epidemi, der sikkert giver Undergang masser af ideer til den næste plade. For finurlige sangtitler har de nok af.

Således måtte vi google ordet 'emetofili', og det skulle vi nok have ladet være med. Man får kvalme af det. Men måske det netop er det, Undergang gerne vil? Over de ti sange får de i hvert fald givet nogle gode bud på, hvordan tilbagelænet, doomet dødsmetal skal lyde anno 2020. 

På 'Ufrivillig Donation af Vitale Organer' kommer de efter en rolig intro, sågar til at lyde lidt som Cannibal Corpses 'Stripped, Raped and Strangled', og sammenligningen mellem de to bands' tekstunivers er heller ikke ligefrem vanskelig at drage. Det kan også høres på den afsluttende 'Man Binder Ikke et Dødt Menneske'.

Undergang har i årevis været en institution i hjembyen København og særligt på Killtown Deathfest, hvor de har huseret adskillige gange. Om Undergang får lov at bryde op fra undergrunden er uvist, men med 'Aldrig i Livet' gør de i hvert fald forsøget.

Pladen er godt produceret. Forsanger David Buch Mikkelsens slæbende og gurglende vokal står tydeligt, mens guitarerne kværner af sted, og trommerne lægger en solid bund sammen med bassen. Det er dødsmetal med alle dens finurligheder. For det er ikke bare ensporet, som det kan høres på 'Usømmelig Omgang Med Lig', hvor der er rolige mellemspil og dejlige dødsmetal-riffs, og hvor foden plantes solidt i jorden og guitaren får nogle hug.

Der er også 'Rødt Dødt Kød', som bandet selv mener repræsenterer dem og pladen godt, mens forløberen for pladen, nummeret 'Menneskeæder', ganske godt indkapsler den lyd, Undergang står for. Dødsmetal med zombier og tekster, der ikke lader forbillederne fra USA og Storbritannien noget at ønske. Masser af klistret dødsmetal, hvor riffs og tarme står i kø for at blive vredet i stykker.