Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

2015's mest læste artikler

Populær
Updated
2015's mest læste artikler

Blandt de meste læste artikler på Devilution i år finder man de vanlige giganter Metallica, AC/DC, Iron Maiden og nu også Volbeat, men Myrkur, Mötley Crüe og minsandten Red Warszawa har også sneget sig ind på top 10-listen.

Kunstner

I 2015 bragte vi vanen tro en lang række artikler – 865 for at være helt præcis. Nogle af dem, især dem om Myrkur, medførte masser af debat på Facebook, mens andre – såsom dem om AC/DC og Metallica – bare er sikre hits blandt metalfans af alle slags.

Vi har samlet en Top 10 over dette års mest populære (eller i hvert fald mest læste) artikler publiceret på Devilution.dk. Mange hader os for at være for kritiske og "snobbede", men ikke desto mindre tydeliggør nedenstående, at vores læsere er klart mest interesseret i kritiske tekster ...

God fornøjelse med galden.

1. Top 5: De værste lortearrangementer
Af Daniel Pilgaard

Nummer 1 i Top 10 er faktisk en Top 5'er. Nemlig den, vi skrev i kølvandet på kritikken af logistikken til sommerens gigantiske AC/DC-koncert på Dyrskuepladsen i Roskilde Festival. Blandt topscorerne var Giants of Rock, Metallica i Horsens, Pepsi Ørestad Festival og Copenhagen Live.

"Allerede ved indgangen var det et køhelvede for de 20.000 gæster at komme ind. Bajere, mad eller vand til at holde den ulidelige varme ud var simpelthen umuligt at komme i nærheden af uden at stå i kø i timevis. En enkelt stor, kvadratisk bar var, hvad arrangørerne havde forestillet sig var nok til at betjene metalfolket, der som bekendt altid har en ganske imponerede øltørst. Den fik de færreste slukket."


Foto: Jacob Dinesen


2. Glem Metallica og Rammstein (Interview med Copenhell-bagmand Jeppe Nissen)
Af Daniel Pilgaard

Andenpladsen går til vores interview med Copenhells hoved- og bagmand Jeppe Nissen, der gjorde det klart over for de mange klagende festivalgæster, at man ikke skal regne med at se gigantnavne på festivalen. Nogensinde.

"Copenhell bliver aldrig gigantisk. Det tror jeg simpelthen ikke på, at vores land er i stand til. Men jeg håber da, at festivalen bliver større, fordi flere vil drages af den her kultur. Det ville være vildt med en 15-20.000, men det afhænger af, at alt ender med at flaske sig, hvad navne angår. Men som sådan er 18.000 gæster ikke det, man vil kalde stort i festivalernes verden. Roskilde sælger 85.000 billetter".


Foto: Peter Troest


3. Bruces fald (Pladeanmeldelse: Iron Maiden – 'The Book of Souls')
Af Anders Molin

Vores anmeldelse af Iron Maiden ambitiøse dobbeltalbum blev leveret af vores skribent i form af et kort åbent brev til det feterede metal(eller var det progrock?)-bands forsanger Bruce Dickinson. Heri hed det blandt andet:

"Jeg føler mig som en forræder, en usling og en Judas mod alt, hvad jeg tror på. For det gør ondt helt ind i den sorte sjæl at lægge ører til dit seneste værk med Iron Maiden. Hvor end jeg gerne ville holde af og elske ’The Book of Souls’, fordi I altid har talt til hele mit drengehjerte, der elsker guitarsoloer, lys vokal, Eddies uhyggelige covers og det gennemtænkte univers, der har fulgt hver en udgivelse – så kan jeg ikke!"


Foto: Iron Maiden


4. Slås og bolle-koncert (Koncertanmeldelse: Red Warszawa på Copenhell)
Af Mathias Nielsen

Et lidt aparte indslag på listen. Måske fordi Devilution da vist var det eneste medie, der dækkede Red Warszawas sene lukningskoncert på Copenhell, men vel allermest fordi det danske drukmetal-band bare leverede det perfekte punktum i form af det, de selv kalder for "slås og bolle-koncert".

"Fjol og gøgl, men underholdende fjol og gøgl, og fællessangen i 'Barbiedukkeland' gjaldede over Refshaleøen, mens Hævi Henning smed alt tøj og gennemførte sangen nøgen som punktum for Red Warszawas selvproklamerede homofest og dette års Copenhell i det hele taget. Det må godt gå hen og blive en tradition, denne motorisk handicappede homofest".


Foto: Peter Troest


5. AC/DC uden gnist (Koncertanmeldelse: AC/DC på Roskilde Dyrskueplads)
Af Daniel Pilgaard

Vi var ikke nådesløse, men i hvert fald særdeles kritiske over for de australske veteraners giga-koncert på Roskilde Dyrskueplads midt i juli. Hvor den primære kritik gik på, at der stort intet nyt er at finde i bandets sætliste, lige meget hvor mange år, der går mellem bandets danske koncerter. Og denne gang manglede der sågar to medlemmer fra sidste.

"AC/DC har et bagkatalog med utallige suveræne sange. Dem får vi aldrig at høre. Vi får aldrig overraskelser serveret. Samme sætliste. Samme show 25 gange i Europa. AC/DC går ikke på kompromis. De serverer showet, så ingen føler sig fremmedgjort blandt de mange publikummer, der skal ud og hygge sig, se giraffen og synge med på ’Thunderstruck’, ’Back in Black’, ’Hells Bells’ og alle de andre kendinge, mens konfetti og fyrværkeri brager løs".


Foto: Jacob Dinesen


6. Giganternes åbenlyse dødvande (Koncertanmeldelse: Metallica på Nya Ullevi i Göteborg)
Kent Kierkegaard Jensen

Vores udsendte har set Metallica så mange gange, at det må være umuligt for ham ikke at holde disse mange koncerter op mod hinanden. Den i Sverige så han fra en ny vinkel; nemlig fra scenen blandt mange andre fanklubmedlemmer. Det gjorde oplevelsen anderledes, men i det store hele savnede han fortsat fornyelsen i de efterhånden fasttømrede sommerrutinekoncerter fra metalgiganterne.

"Så mens vi nød koncerten i fulde drag på en ganske speciel plads, så udeblev det helt store, magiske øjeblik. For da vi oplevede dem samme sted for fire år siden, tørrede de gulvet med alt og alle. En kraftpræstation, hvor de vitterligt satte alt og alle i thrash- og metalverdenen eftertrykkeligt på plads og gjorde det klart for enhver, at tronen stadig tilhører Metallica".


Foto: Jacob Dinesen


7. Historisk ringe freakshow (Koncertanmeldelse: Mötley Crüe på Sweden Rock Festival)
Af Daniel Pilgaard

Mötley Crüe var i 2015 på europæisk farvelturné, og skal man tro vor udsendte, så er det bare at krydse fingre for, at L.A.-bandet aldrig vender tilbage igen. Det var så pinefuld en oplevelse, at han måtte udvandre blot en halv time inde i koncerten... En svensk kollega tøvede sågar med at kalde seancen for en koncert.

"'All bad things must come to an end'. Jo tak! Hold endelig jeres ord. Koncerten var dog ikke et farvel, bedyrede Vince Neil. Mötley Crüe spiller i Stockholm 15. november. Kun ekstreme Mötley-masochister kan have brug for det gensyn".


Foto: Jacob Dinesen


8. Volbeat uden verdensformat (Koncertanmeldelse: Volbeat i Tusindårsskoven)
Af Daniel Pilgaard

Volbeat gav den største koncert på dansk grund nogensinde – af et dansk band – da de spillede for 37.000 i Tusindårsskoven denne sommer. Danmark største band var præget af en sjælden nervøsitet, der ifølge vores anmelder lagde en dæmper på koncerten:

"Det er muligt, der var skavanker i selvtilliden, men høres kunne det ikke. Vokalen var på toppen og gav sikkert genlyd helt op til fuldmånen, der lyste op i takt med, at mørket faldt på, og kvartetten også virkelig fandt formen, da de spillede sig varme. De spiller jo fremragende sammen. Anders Kjølholm på bas og Jon Larsen på trommer gør måske ikke meget væsen af sig, men de er tilstedeværende med hårdtslående pondus. Men hverken evnerne, eller de mange billige tricks med flammer og fyrværkeri, løftede koncerten op på det uforglemmelige niveau, den historiske koncert kunne have budt på".


Foto: Peter Troest


9. Oh my god! (Koncertanmeldelse: Myrkur i Pumpehuset)
Af Daniel Pilgaard

Et af årets meste omtalte og omdiskuterede navne på metalscenen har været Myrkur, der også albumdebuterede. Det har knebet lidt med formatet til koncerterne. Først var der debutkoncerten på Roskilde Festival, og siden var der novembers optræden i Pumpehuset. Vores anmelder skriver, at det trods alt var blevet bedre siden sommerens seance, men var stadig stærkt forbeholden:

"Måske kræver det mirakler – måske når Myrkur at træde i karakter, før det ultimative flop venter forude. Eller måske skulle Myrkur bare have gjort som forbillederne i Burzum og Darkthrone og helt have undladt koncerterne?"


Foto: Jacob Dinesen


10. Synderegistret: Iron Maiden (Artikel)
Af Daniel Pilgaard

I kølvandet på Iron Maiden stærkt kritiserede dobbeltalbum, 'The Book of Souls', voterede vi internt på redaktionen om, hvilket der er bandet bedste og værste album. Det medførte en noget omdiskuteret Top 16, hvor vi placerede englændernes debutalbum helt i top.

"Sejren var kneben. Men både blandt redaktionens ældreråd, der har fulgt Maiden fra starten, og dem, der slet ikke var født, da briternes bedste plade udkom, er der ingen tvivl. Den selvbetitlede debut er og bliver hovedværket og triumfen i den glorværdige karriere, som pladen sparkede i gang for 35 år siden".


Foto: Jacob Dinesen