Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Colossal Weekend ‘22: Nye navne

Updated
ACW 2022 poster

Endagsbilletterne til dette års Colossal Weekend går i handlen i dag, og med de fem nye navne vi kan annoncere, er der god grund til at købe med det samme!

Kunstner
Titel
Astodan + Moloken + This Gift is a Curse + Ranges
Spillested
Forfatter

Sidste år var A Colossal Weekend nogle af de allerførste til at lede os ud af nedlukningens mørke, og i år er der allerede nu grund til at at sætte forventningerne endnu højere.
I skrivende stund ser programmet intet mindre end overvældende ud, og i dag kan vi løfte sløret for endnu fem navne.

Først og fremmest er pg.lost tilbage. Et band, der burde have fyldt mere end det kom til, men som i sin eksperimenterede tyngde lover et kærkomment gensyn og en stor omgang tyngde. Sidst vi mødte dem er allerede ved at være syv år siden, på Colossal Weekend 2016 – dengang alt stadig var godt. Vi ser frem til at høre svenskerne igen.Nogle andre svenskere vi ser frem til, er This Gift is a Curse. Sidst vi mødte dem, tilbage i 2019, var omstændighederne i mod dem, og det selvom de prøvede hårdt. Derfor glæder vi os ekstremt meget til at se dem tage revanche i Vega.Belgiske Astodan bliver et spændende bekendtskab at gøre. Vi har at gøre med æterisk post-rock, der dykker dybt i det filipinske Tagalog-folks begravelsesskikke, og hvis det vækker bare en lille smule nysgerrighed hos dig, så lyt til denne video af deres nummer ’Likha’, og nyd et friskt sanseindtryk.
Astodan udgav deres seneste plade ‘Bathalan’ lige inden første lockdown, og vi glæder os til at høre den fremført.Ranges kommer fra Montana, og alene det at få oversøiske bands til Danmark igen er noget af appetitvækker. Når det så samtidig drejer sig om et imponerende og spændende post-rock-band, der på bedste vis kombinerer ambient med de højtflyvende akkorder, forventer vi intet mindre end en tranceinducerende oplevelse.Moloken stammer fra Umeå, det nordsvenske post-metal-paradis, der blandt andet har givet os Cult of Luna, og det er derfor med høje forventninger vi møder annonceringen af bandet. Med en lyd, der favner det dybe og det eksperimenterende og en solid udgivelse i 2020’s ‘Unveilance of Dark Matter’ i bagagen bliver det stensikkert noget af en oplevelse.Disse fem slutter sig til lineuppet, der i forvejen tæller Yob, Aidan Baker, Conjurer, Vi Som Älskade Varandra Så Mycket, Møl, Helms Alee, Oranssi Pazuzu og adskillige andre. Det er et overvældende program og vi forudser, at endagsbilletterne, der sættes til salg netop i dag, bliver revet væk.