Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fire nye navne til A Colossal Weekend 24

Updated
Wolves in the Throne Room

Den altid spændende festival A Colossal Weekend løfter sløret for fire navne til næste års udgave, og der er godt nyt til metalfolket.

Titel
+ Gaera + Big|Brave + Fange
Koncertarrangør
Fotograf
Adriana Zak

Festivalen har for vane at præsentere nyskabende og nysgerrige kunstnere fra undergrunden sammen med nogle solide navne fra de lidt højere hylder, og der er altid en del spændende metalnavne, og i år er ingen undtagelse. Her er fire af de bands, du kan se på ACW 24:

Wolves in the Throne RoomDet er snart tyve år siden, at brødrene Nathan og Aaron Weaver udgav deres første demo. Et par år senere landede både 'Diadem of 12 Stars' og 'Two Hunters', og resten er historie.

Wolves in the Throne Room blev i slutningen af 00'erne for mange definerende med deres atmosfæriske, på én gang både intense og meditativt dragende black metal, stærkt inspireret af deres baggrund i Washingtons naturrige landskaber. Ofte med stærk vægt på dyriske elementer og naturlig belysning i koncertsettingen, og de lagde på sin vis også grundstenene for den udvikling, den atmosfæriske black siden hen har gennemgået, både internationalt og herhjemme, hvor de har været forbi København adskillige gange igennem årene.

En enkelt detour udi instrumental ambiens har de sågar også begivet sig ud i, men mon ikke det bliver den tunge del af respertoiret, de har med til os, når de til maj bliver et af festivalens absolutte trækplastre – de har i hvert fald nok af storladne fuldtræffere at trække på.

Læs seneste koncertanmeldelse her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs alt om bandet her


BIG|BRAVEDe tungt støjende og poetisk klagesyngende canadiere passer perfekt ind i A Colossal Weekends nysgerrige og genresammensmeltende profil. Sidste gang, vi så dem, var i Pumpehuset, hvor vores anmelder kaldte koncerten for “en spændingsmættet, kontrastfyldt svævetur med knusende møder med tyngdekraften”. Vi forventer, at det bliver en stor oplevelse at se bandet på Vesterbro til næste forår. Trioens seneste album, det fornemme ‘Nature Morte’, er fra 2022, så det er bestemt ikke utænkeligt, at vi får en ny udgivelse, inden bandet gør vores forårsweekend kolossal til næste år.

Læs seneste koncertanmeldelse her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs alt om bandet her


GaeraDe maskerede portugisere har efterhånden gjort sig godt bemærket herhjemme. 'Limbo' indledte hypen i krogene i 2020, mens sidste års 'Mirage' på mere raffineret vis fik deres dramatisk ladede black udover stepperne.
I sommer fik de også overbevist Copenhell-horderne om deres intense, nærmest nordiske take på black-genren med fuld vægt på tremoloriffs og stormende dobbeltpedal. Det er ikke svært at se, hvorfor A Colossal Weekend har fået øjnene op for dette portugisiske foretagende, der med et par stærke plader bag sig og dragende opbygninger i højsædet uden tvivl vil gå perfekt i symbiose med Colossal-ånden.

Læs seneste koncertanmeldelse her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs alt om bandet her


FangeDe franske sludge-, industrial- og gotik-sammenblandere i Fange imponerede ikke ligefrem vores anmelder, da bandet gæstede Underwerket sammen med Kollapse og KEN Mode for ikke så lang tid siden – men vi har fra pålidelig kilde, at det fungerede bedre for gruppen dagen efter i Aarhus, så vi er bestemt ikke klar til at afskrive franskmændene, selv om førstehåndsindtrykket ikke var det mest prangende. Bandet beviste i Valby, at de er villige til at knokle for det, og musikken har bestemt potentiale, så vi er beredt på at lade os overraske positivt.

Læs seneste koncertanmeldelse her


Det foreløbige lineup til A Colossal Weekend 2024 er altså nu:
Alpha Du Centaure (FR)
BIG|BRAVE (US)
Extra Life (US)
Gaerea (PT)
Fange (FR)
Spurv (NO)
Sugar Horse (UK)
Wolves In The Throne Room (US)