Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sort jul: Årets gaveideer!

Populær
Updated
Sort jul: Årets gaveideer!

Ingen jul uden heavy metal. Guide til årets julegaver.

Hvor meget vi end ynder at lytte til King Diamonds ’No Presents For Christmas’ kommer vi nok ikke uden om, at der skal købes gaver til kærester, familier og kæledyr.

Oplevelser er altid et hit, så billetter til AC/DC’s sommerfest i Roskilde, festivalen i samme by, Copenhell eller Metal Magic i Frederica ligger lige for at pakke ind og smide under grantræet.

Men det er måske knap så nemt at finde rundt i junglen af de mange plader, bøger og film , der er udkommet igennem året, og som er værd at investere i. Men bare rolig. Hjælpen er her. Vi har gået arkivet igennem og fundet årets bedst anmeldte og interessante udgivelser, enhver metalfan ville blive glad for at finde under indpakningspapiret!


Behemoth: ’The Satanist’

”Et kompromisløst mesterværk” lød overskriften i anmeldelsen, der gav pladen den sjældne topkarakter 666. Med god grund. ’The Satanist’ udkom først på året og er ikke blevet overgået som årets vigtigste plade, enhver metalfan bør eje. Især den flotte vinyludgave kan anbefales.

Læs anmeldelsen her: Et kompromisløst mesterværk




Triptykon: ’Melana Chasmata’

”En genistreg,” skrev vores anmelder om Triptykons plade, der sammen med Behemoth er den eneste, som i år fik 666, og som konkurrerer med polakkerne om at være årets bedste udgivelse. Et triumftog af Tom G. Warrior. ’Melana Chasmata’ skal stå i samlingen!

Læs anmeldelsen her: Depressionens tronvogn




Black Book Lodge: ’Tûndra’

”'Tûndra' er en nærmest overmenneskeligt god debut. Det er tæt på en genistreg i den forstand, at sangene både er enkle, velklingende og originale,” lød dommen over de danske debutanter i starten af året. Trioen Black Book Lodge har meget vel lavet årets bedste danske plade og er et sikkert hit under træet for alle, som holder af stener-rock i ørene.

Læs anmeldelsen her: Umanerlig moden debut




Deus Otiosus: ’Rise’

Hvis det skal være dansk og i den hårde afdeling, kommer vi ikke uden om Deus Otiosus’ tredje plade, ’Rise’, der udkom i sommer. ”Outlaw Death Metal” kalder Københavnergruppen selv deres musik, der trækker på inspiration fra pionerer som Morbid Angel, Death og det tidlige Darkthrone. 24. januar spiller de på Vega til Copenhell Freezes Over, så en billet til arrangementet kunne jo passende vedlægges denne plade-gave!

Læs anmeldelsen her: Dansk dødsmetal, når det er bedst




Anubis Gate: ’Horizons’

Vi forbliver ved de danske udgivelser, der har modtaget den flotteste kritik. Det må man sige Anubis Gate har fået med overskriften ”hjemligt mesterværk” i anmeldelsen af ’Horizons’, ”der både triumferer med de sære ideer, flotte melodier og noget så simpelt som gode sange,” som det blev konkluderet om pladen. Er Black Book Lodge for blødt og Deus Otiosus for hårdt, skal Anubis Gate nok ramme plet med deres progressive metal hos modtageren.

Læs anmeldelsen her: Hjemligt mesterværk




Primordial: ’Where Greater Men Have Fallen’

Irsk paganermetal er altid en gavesucces. Især når der ud af papiret kommer den nye Primordial! Men deres musik er dog ikke for alle. Faktisk er det for nogle helt bestemte typer, som vores anmelder så smukt beskrev: ”Primordial henvender sig ikke til dem, der hører metal for at få det hurtige fix af noget fedt og sejt: Det er musik for de trofaste, dem, der har forlæst sig på vikingetegneserier, drukket sig en nydelig vom til på metalfestivaler rundt omkring i Europa, dem, der bærer deres keltiske tatoveringer med stolthed.”

Læs anmeldelsen her: Heltemetallen ud af ølteltet




Arroganz: ’Tod und Teufel’

”Det er tysk, og det er dødsmetal. Det fungerer sublimt.” Ingen grund til at sige mere. Citatet fra anmeldelsen taler for sig selv!

Læs anmeldelsen her: Klassisk død uden så meget pis




’Super Duper Alice Cooper’

”En forrygende og fængende fremstilling af et sympatisk menneske”, skrev vi om Sam Dunns ’Super Duper Alice Cooper’, da filmen blev vist under årets dokumentarfestival, CPH:DOX. Det er den perfekte gave til alle med en sund interesse for rockhistorien og et af dens største navne. Filmen fås på dvd og blu-ray og kommer også i en anbefalelsesværdig deluxeudgave, der inkluderer bonusmateriale med frasorterede scener og interview og to hele koncerter samt 60 siders fotobog.

Læs anmeldelsen her: CPH:DOX - Super Duper Alice Cooper




Dayal Patterson: ’Evolution of the cult’

For alle med interesse i black metal eller generelt bare den hårde musiks historie er Dayal Pattersons bog om den sorte genre årets mest ideelle gave. Perfekt er den muligvis ikke, som vores anmelder skrev, men til gengæld  ”er den med længder den bedste bog om black metal indtil videre, og den er essentiel for enhver metalfan. En vigtig udgivelse, simpelthen.”

Læs anmeldelsen her: Den hidtil bedste bog om black metal




Jens Jam Rasmussen: Michael Poulsen: Metalgangster & rock ’n’ roll-gentleman

Med Volbeats enorme popularitet er der stor chance for, at mange ville finde glæde ved at pakke den første bog om det danske band og dets ophavsmand ud. Poulsen har ikke selv medvirket til bogen, men den erfarne heavy-skribent Jam gennemgår ved hjælp af interviews med gamle medlemmer og andre tæt på bandet samt et enormt artikelmateriale hele historien om Poulsens start i dødsmetalbandet Dominus og frem til den verdenssucces med Volbeat, der endnu ikke synes at være toppet. Bogen er rigt illustreret med over 150 billeder af Devilutions fotograf Jacob Dinesen. Et must have for alle med smag for det danske band.

Læs anmeldelsen her: Michael Poulsen i tre dele