Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: St. Digue

Populær
Updated
St-Digue13_1

Udsprunget af punk og blackmetallens sorte muld og vokset til et ukronet industrial/darkwave-håb. St. Digue varmede op for Hexis i fredags, og vi kan ikke få nok. 

Kunstner
Dato
27-08-2022
Fotograf
Vaiva Kriaucinuaité / Vivagraphicus

Hvem er bandet?
Kasper Deichmann: Sanger / Synth / Guitar / Producer / Alting

Hvordan startede bandet?
Jeg begyndte at lave musik under St. Digue-navnet i foråret 2020, efter jeg i et stykke tid før det havde leget med tanken om at have et synth-baseret sideprojekt, imens jeg var med i Sunken. Da corona-pandemien så lige pludselig ramte, kombineret med arbejdsløshed og at min depression peakede på samme tid, havde jeg enormt meget tid til at skrive og producere det, der endte med at blive mine første to EP’er “Bloom” og “Wilt”.

Hvor var din første øver?
Det var derhjemme i min lejlighed i Sydhavn.

Hvor var din første koncert?
Jeg lavede en livestream “koncert” fra min lejlighed i efteråret 2020 (gode gamle pandemi-tider, amirite). Min første rigtige koncert var dog på Stengade i juni 2021 som support for københavnske Totvm, hvor århusianske Torch også var med. Det var med siddende publikum, hvor der max måtte være 40 mennesker, jeg havde aldrig stået helt alene på en scene før, og jeg brugte en laptop til at afvikle backing tracks, som blev ved med at gå i hak. Så det var rimelig noieren og angstprovokerende, men grineren nok alligevel. Der er heldigvis sket meget siden da!

Hvem har fået øje på dig?
Der er et par stykker fra ret forskellige miljøer, som har vist en del interesse i min musik. Blandt andet metalbands som Møl, Lifesick og Hexis, som har inviteret med som support act til diverse koncerter. Så er der også danske og udenlandske bookere inden for elektronisk musik og indie-scenen, der efterhånden er begyndt at tilbyde fede shows. Så det er jo ret fedt!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
For mig tror jeg det sværeste har været at komme i gang og vedligeholde momentum. Det kræver tid og hårdt arbejde at opbygge sig selv, sin musik og potentiel hype. Det er ret omfattende, specielt når man er helt alene om det.

Hvordan har det været at indspille din debutplade/ep?
Både mine to første EP’er, samt min debutplade “Everything Hits At Once” er indspillet og produceret derhjemme. Så det har været rimelig trygge rammer! Det har også været en superfed måde for mig og lære at optage, mixe og mastere på. Alt, jeg har lavet, er ikke ligefrem superprofessionelt, men det er det bedste, jeg selv kan gøre, og det er det vigtigste for mig. Man kan heldigvis høre, at jeg forbedrer mig med hver udgivelse!

Hvad er dine inspirationer?
Jeg drager inspiration fra ret mange forskellige genrer og artister. Det kan feks være Boy Harsher, Nine Inch Nails, She Past Away, Death Grips, Killing Joke, Slowdive, Prince, Tyler, The Creator, Darkthrone eller Lingua Ignota. Det er en ret bred vifte i hvert fald!

Hvad er dine drømme?
Min drøm er nok at udvide mit livesetup med et megafedt lysshow, invitere mine seje musikervenner med som backingband og drage ud på store turnéer rundt omkring i verden. Og så selvfølgelig at spille på Roskilde Festival en eller anden dag.

Hvordan vil du nå dem?
Lige nu kører jeg alting ret D.I.Y. uden label eller noget som helst, hvilket er ret fedt, men det kræver selvfølgelig lidt mere for at nå endnu længere ud. Så mit næste skridt er at komme på et label, der kan hjælpe med udgivelser, promotion, kontakter osv.

Hvordan vil du virkelig ikke ende?
Udbrændt one-trick pony. Jeg vil have det rimelig stramt over at lave præcis det samme om ti år, som jeg gør nu. Både mht. selve musikken og liveshows. Jeg vil gerne blive ved med at ryste posen, udfordre mig selv og bygge videre på det, jeg allerede har kørende for mig. Folk skal ikke kunne regne med en skid!

Hvor meget opbakning har du fra baglandet?
Jeg er enormt heldig og lykkelig over den opbakning, jeg har fra min nære venner, netværk, familie, nuværende- og tidligere bandkammerater og alt derimellem. Jeg laver alt for min egen skyld, men det vil på ingen måde blive til det, det er i dag uden dem. Så skud ud til Sunken, Motorsav, Hævner, bookere, bands, der har inviteret mig med til shows, og alle dem, der har støttet mig gennem tiden!