Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'13 - Napalm Death

Populær
Updated
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death
AMF'13 - Napalm Death

Ukuelige Napalm Death leverede endnu engang et mindeværdigt show på Aalborg Metal Festival og løb med prisen for bedste koncert i år.

Kunstner
Dato
08-11-2013
Trackliste
1. Multinational Corporations Pt. 2
2. Everyday Pox
3. Narcoleptic
4. The Wolf I Feed
5. Pride Assassin
6. From Enslavement To Obliteration
7. Suffer The Children
8. When All Is Said And Done
9. Low Point
10. Leper Colony
11. The Code Is Red Long Live The Code
12. On The Brink Of Extinction
13. Control
14. Protection Racket
15. Gag Reflex
16. Taste The Poison
17. Next On The List
18. Scum
19. Life?
20. Deceiver
21. The Kill
22. You Suffer
23. Nazi Punks Fuck Off
24. Siege Of Power
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Napalm Death er en uregerlig størrelse. Både hvad angår sangskrivning og bandets budskaber, hvor begge størrelser er umulige at tøjle. Det samme er forsanger Barney Greenway, der stadig farer manisk rundt på scenen. Det politisk bevidste orkester fra Birmingham har gæstet Aalborg Metal Festival et par gange før, og i 2013-udgaven er det så tredje gang, at de står øverst på plakaten.

Og det er ikke for meget. Slet ikke. Napalm Death er fede. Specielt live. For Barney Greenway formår at dosere det vanvittige i musikken jævnligt ud over showet og samtidig lige bryde vanviddet med sine politiske stikpiller og formaninger til publikum om at tænke selv og være tolerante.  Netop parolen med at elske sine næste var noget, der denne aften blev meget håndgribeligt.

For jeg stod ude til venstre af scenen helt oppe ved hegnet. Lige ved siden af mig stod en meget fuld og mentalt udfordret fan og skabte sig. Han fik først Barneys opmærksomhed, da han kastede sig halvvejs ind over scenen i et forsøg på at få kontakt og valgte så at snakke til Barney på dansk. Barney forstod ikke et klap, men jeg fangede, at han ville høre, hvad Napalm Death havde fået for at spille her denne aften. Hans intentioner var ikke just fredelige, men Barney var imødekommende og smilede af ham. Manden blev ved, trods henstillinger fra folkene ved fotograven. Det rokkede dog ikke ved Napalm Deaths næstekærlighed, og selvom han stod og gav dem fingeren, gav guitarist Mitch Harris, der hele koncerten stod lige foran denne fan, ham alligevel et guitarplekter. Det var, som om det neutraliserede vreden i ungersvenden, der efter koncerten måtte se sit forsøg på at spolere begivenhederne udvikle sig til et regulært selvmål.

For Napalm Death lagde det hele ned denne lørdag aften på Studenterhuset. Lydanlægget blev også tvunget i knæ halvvejs igennem showet, men det fik lydfolkene dog hurtigt tilbage på ret køl. De fik også publikum med sig, og Barney kunne også smile lidt ad en anden fan, der råbte, at de skulle spille en bestemt sang, hvortil Barney tørt og med et smil kunne konstatere, at den havde de lige spillet. Salen var flade af grin, og det muntre humør fortsatte under hele koncerten.

Specielt da de satte i 'Suffer The Children' og 'When All Is Said And Done' var der et stærkt segment, hvor der virkelig blev rykket igennem i salen. Og befriende ærligt, at de indrømmede, at de ikke lige kunne huske, hvilken plade 'Lowpoint' var fra, men nu ville de altså spille den alligevel. Til sidst i showet var det så tid til den rigtig hurtige del, og den blev indledt med 'Scum', hvorefter der kom en håndfuld sange, som hver især blev fremført på et minut eller derunder. Ikke overraskende sluttede de af med 'Nazi Punks Fuck Off'-coveret og deres egen 'Siege Of Power', og så havde de ellers sejret på alle tænkelige måder på Aalborg Metal Festival 2013. Det ser vi gerne gentaget!