Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra groove til klassisk dødsmetal

Populær
Updated
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal
Fra groove til klassisk dødsmetal

Dawn of Demise og Corpus Mortale leverede sej dødsmetal en festlig lørdag aften på Beta, hvor Devilutions Emil Svendsen stod for DJ-pulten før, mellem og efter de to bands.

Titel
+ Corpus Mortale
Spillested
Dato
06-10-2012
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Vi har ført talt om, at Beta, der er det lille spillested ved siden af Amager Bio, nærmest altid er garant for fed lyd. Og det gjaldt også denne lørdag aften, hvor Corpus Mortale fik en dejlig fyldig lyd.

Bandets frontmand er Martin Rosendahl, som alle der kender til dansk dødsmetal må have set i et eller andet dødsmetalband, er en aktiv mand, hvis tatovering med "Death Metal Forever" på den ene arm virkelig beskriver ham godt. Hans growl var herligt dybt og råddent, og det stod sig godt til den fyldige lyd. Bandet har i det hele taget sjældent lydt så godt, om end den nye mand på leadguitar indimellem havde en lidt spinkel lyd på soloerne. Musikalsk var der lidt en tendens til, at bandet død og pine skulle være ærketypisk dødsmetal, så nogle riffs virkede ikke specielt originale, selvom de netop fornemt præsenterede nogle af de elementer, der netop gør dødsmetal fedt.

Ny i bandet var også trommeslageren Danni, som folk, der deltog i Copenhells warm-up dag i år nok har set før. Dels husker man ham måske fordi han både i Svartsot, som han var på scenen med i sommer, men også her i Corpus Mortale, skiller sig lidt ud på udseendet. De tre på strengeinstrumenter har langt garn og dødsmetal-autencitet, mens Danni skider højt og flot på det og nøjes med at levere det, som det jo egentlig bare handler om: sejt trommespil.

Som det blev set til Svartsots Copenhell-show, så var der masser af tricks med stikkerne - i forhold til den onde, brutale dødsmetal virkede det måske lidt som Youtube-klippet "This drummer is at the wrong gig", men det til trods, så så det altså ret fedt ud, og det virkede en kende overskudsagtigt, når man tænker på, at det ikke ligefrem er afslappende spil på trommerne.

Det var fedt at høre Corpus Mortale spille numre fra det meget snart udkommende album, for specielt 'Love Lies Bleeding' med sin bas/tromme-intro viste nye sider af bandet, og lige præcis de elementer, der skal få bandet til at skille sig mere ud i mængden. Det bliver spændende at få hørt det album, for det lovede rigtigt godt med dette nummer og det andet nye nummer, som Martin kaldte "andensinglen".

En solid præstation fra Corpus Mortale, der afgjort fik varmet publikum op til den mere groovy variant af dødsmetal, som Dawn of Demise mestrer.

Vi er fra Jylland, møjerfårkers!

Siden Dawn of Demise sidst spillede i København er den fremragende 'Rejoice in Vengeance' udkommet, og herfra fik vi 'We Drink to Your Demise' til at åbne ballet, og derfra blev det et varieret sæt med numre fra alle tre album og fra ep'en 'Lacerated'. Scott var Scott som han plejer, så det flød med "møjerfårkers" og ord som "medlidenheds-blowjobs" og "analjomfruer". Klassisk, med andre ord - de fleste grinte blot, men der var også et par miner i retning af "ej, hvor er det altså plat". Dem om det.

Og det var jo også musikken, det handlede om, og her nød bandet også godt af den fede lyd, som hvis det endelig skulle kritiseres, så skulle det være den markante venstre-højre opdeling, hvilket betød at stod man helt ude i siden helt i front, så fik man ikke så meget af guitaren i den anden side. Men lidt længere tilbage lige i midten: sweet spot!

Det var fedt, at bandet havde taget den korte, hurtigere 'He Rises Again' fra den nye plade med i sættet, ligesom 'Impurity', der ifølge bandet havde været ude af sættet i næsten 3 år (med undtagelse af en koncert er par uger før denne). Men ' ... And Blood Will Flow' som går tilbage til demotiden samt et gensyn på debuten lod til at være dét nummer, der fik publikums livlige aktivitet til virkeligt at peake.

Folk ville ikke give slip på de formstærke jyder, der har en lille tur i Indien foran sig meget snart, så de blev kaldt tilbage til et ekstra nummer. Bandet blev virkelig taget på sengen over den imponerende opbakning fra publikum, så der var ikke øvet flere numre op end den fyldige sætliste allerede rummede. Men hvad gør det; vi fik bare 'Juggernaut' igen.

En god aften, som vi jo på Devilution var med til at præsentere, så personalet bar vores t-shirts og Emil Svendsen vendte plader på anlægget til bajerne og festen mellem de to bands fornemme præstationer. Vi håber at alle fremmødte hyggede sig ved den del - det gjorde vi i hvert fald.

Her følger to videoer fra arrangementet, først Dawn of Demise og så Corpus Mortale: