Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '17: Middelmådig power

Populær
Updated
Copenhell '17: Middelmådig power

Tysklands Powerwolf havde hverken materiale eller publikum til starte den store power metal-fest sent fredag.

Kunstner
Dato
23-06-2017
Forfatter
Karakter
2

Efter store navne som Hammerfall, Sabaton og Blind Guardian var det i år tyske Powerwolf, der skulle holde power metallens fane højt – sammen med danske Seven Thorns. Men med al ære og respekt for det hjemlige islæt, så er det navne af en anden kaliber. Og så er der alligevel langt fra Powerwolf og op til genrens hovednavne. Det kunne mærkes.

De gik på Hades-scenen et stykke over midnat og løb allerede der ind i det første problem – manglen på publikum. For det er en genre, som ikke har det allerbedste ry i Danmark, og formentlig derfor er der få, som giver et ukendt navn en chance. Måske var der tale om et forkert valg af scene fra Copenhells side.

Men trods de dårlige odds gik Powerwolf ihærdigt til sagen og kæmpede for at få de fremmødte i stødet. Sammen med et ret solidt visuelt udtryk var der meget i den optræden, som virkede godt. Det kunne dog ikke opveje tyskernes helt store mangel. De har simpelthen ikke særligt mange rigtigt fængende sange, som sætter sig fast første gang, og de, der fungerer, blæste lidt væk i vinden og blev ikke tilnærmelsesvis så bastante og påtrængende, som de er tænkt.

Tilbage stod et energisk men reelt set, middelmådigt band og manglede materialet til at skabe den syng-med-fest, som genren bør give.