Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

SRF '14: Stærkt medrivende

Populær
Updated
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende
SRF '14: Stærkt medrivende

Det er sagt før, og Bombus’ forhammer af en åbningskoncert på Sweden Stage er blot endnu en passende lejlighed til at sige det, som alle må forstå, én gang til: Her er et band, der ikke må overses!

Kunstner
Dato
05-06-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Ikke nok med at de i september sidste år udgav albummet 'The Poet And The Parrot', der strøg ind til en ren femmer på Devilution  – Bombus kan satme også spille live! De gæstede Danmark så sent som i december 2013 med et nærmest pinligt fremmøde til følge.

På Sweden Rock stage var Bombus derimod på hjemmebane, og selvom klokken kun var 12, havde mange rystet onsdagens brandert af sig og var mødt op for at få den hemmelige ingrediens i opskriften på, hvordan et lille band vokser sig stort.

På mange måder er Bombus den optimale krydsning af Kvelertak og Graveyard. I forhold til norske Kvelertak er det uden tvivl energien og vildskaben på scenen, der drager paralleller mellem de to bands der begge debuterede i 2010 med et selvbetitlet album. Graveyard er ligesom Bombus fra Göteborg, og med så stærke navne kan man mistænke svenskerne for endnu engang at patentere Göteborg-lyden, denne gang blot på rocksiden.

Opskriften

Først og fremmest skriver Bombus stærke numre. Man føler sig hurtigt hjemme i musikken, der på sin egen inderlige og insisterende facon taler til det dybeste indre, uanset om man har hørt numrene før eller ej. De serverer deres musik med en misundelsesværdig ægthed, som Anvil og Spinal Tap ville dø for at få. At se Bombus live er, genren underordnet, så meget rock 'n' roll, som noget kan være.

Eksekveringen på Sweden Rock var lige i fjæset og er beviset på, at ingen kommer sovende til noget. De spyttede sig selv udover scenekanten og leverede deres medrivende hard rock energisk og smilende, naturligvis med konstant synkronheadbanging som akkompagnement til en absolut memorabel oplevelse, som det var umuligt ikke at lade sig rive med af.

I en time,der føltes alt for kort, gav Bombus den alt, hvad de havde, og toppede koncerten med episke ’Into The Fire’ fra deres seneste album ’The Poet And The Parrot’. Hvad end de gør, så gør de det rigtigt, og der er dermed mødepligt, når Bombus river Roskilde Festival s Pavilion-scene midt over torsdag d. 3. juli kl. 20.00.