Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Storhed i vente

Populær
Updated
Storhed i vente
Storhed i vente
Storhed i vente
Storhed i vente
Storhed i vente
Storhed i vente
Storhed i vente
Storhed i vente

Roskilde-aktuelle Uncle Acid & the Deadbeats leverede en overordentligt medrivende koncert på Roadburn, der både var yderst velspillet og leveret langt mere professionelt, end man havde set komme. 

Spillested
Dato
19-04-2013
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det var en koncert, man havde set frem til længe. Roadburn ville gerne have booket Uncle Acid & the Deadbeats sidste år, hvor bandet var det nye sort på musikalske undergrundsfora på internettet, men hvis rygterne taler sandt, så havde Uncle Acid angiveligt ikke noget band sidste år på denne tid. Hvordan det lige hænger sammen, er der vist ikke mange, der ved, thi der ikke kommer ret meget information fra Uncle Acid, men frontmand Uncle Acid har angiveligt skullet bruge noget tid til at opstøve nye musikere. De er blevet fundet, og selvom der er gået mere end halvandet år, siden den hypede og fantastiske 'Blood Lust' var en af de mest omtalte retroplader overhovedet, så er hypen ikke blevet mindre med tiden. Tværtimod. Spørgsmålet er så, om der også er vægt bag hypen, om Uncle Acid & the Deadbeats kan leve op til den i mødet med et publikum. Og da må svaret blive et klokkeklart ”Ja!”.

Taget med bukserne nede

Koncerten på Roadburn var efter sigende blot bandets tredje til dato, hvilket imidlertid virker stærkt underdrevet koncertens skyhøje niveau taget i betragtning. Her gik man og forventede et band, der på ingen måde ville kunne spille Roadburns Main Stage op, og som ville knække flere strenge, end de ville få til at virke, og så fik man det stik modsatte: professionel retro rock & roll med en knastør seriøsitet, der hev én helt ind i deres univers af perverterede tekster og opløftende melodier. Det bør nærmest være umuligt at spille så tight med kun tre koncerter inde under vesten, hvilket dog netop synes at være en af fiduserne bag Uncle Acid: at blive ved med at komme ud af det blå og tage lytterne med bukserne nede.

Gamle & nye sange

Det står lidt uklart, hvorvidt Uncle Acid spillede to eller tre numre fra bestselleren 'Blood Lust', men det var under alle omstændigheder få. I stedet fokuserede de på det sværttilgængelige førsteudspil 'Vol. 1' (2010) samt på den nye 'Mind Control', der blot er et par uger gammel, og som Devilution endnu ikke har fået hørt nok til rigtig at kende den. Men efter koncerten at dømme, er der gode ting i vente, og specielt det Electric Wizard-hungrende riff på 'Valley of the Dolls' og den insisterende Slade-frenetiske 'Mind Crawler' gik direkte ind. 'Vampire Circus' sluttede koncerten forbløffende ekstra-tight af; studieversionen er et af bandets mere catchy og popmelodiske øjeblikke, men i liveregi fik sangen smidt en jazzet kant ind i skidtet, der løftede den gevaldigt.

Verdensherredømmet i vente

Det indtryk, man fik af Uncle Acid, var, at vi her har et band, der har en sprudlende karriere hos også det bredere mainstreamrockpublikum i vente. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at skiftet fra klubkoncerter til større spillesteder sker lige med det samme, men at det sker før eller siden, vil Devilution gerne satse stort på. Som Queens of the Stone Age formår Uncle Acid at kombinere snuskede og perverterede rockmelodier med en stilfuld professionalisme, og det virker kun som et spørgsmål om tid, før de bliver taget op af et større publikum. Det er ikke sikkert, de selv ved det, Uncle Acid og hans Deadbeats, men de har rockens verdensherredømme i vente.

Devilution stemmer i øvrigt for, at Uncle Acid skal åbne Orange!