Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Med foden solidt plantet i betonrocken

Populær
Updated
Med foden solidt plantet i betonrocken

Kadavar er et mærkeligt, men forfriskende band, der udfordrer tid og sted inden for den klassiske hard rock og heavy metal.

Kunstner
Titel
Live in Antwerp
Dato
10-06-2014
Distributør
Trackliste
1. All Our Thoughts 6:04
2. Living In Your Head 7:11
3. Doomsday Machine 4:56
4. Black Sun 7:13
5. Eye Of The Storm 6:20
6. Broken Wings 5:44
7. Come Back Life 5:22
8. Purple Sage 11:03
9. Creature Of The Demon 4:53
10. Goddess Of Dawn 6:27
11. Forgotten Past 7:17
Karakter
4

Devilution har tidligere anmeldt Kadavars første album med samme navn i slutningen af 2012. Den gang var vi ret begejstrede. Nu er Kadavar så tilbage med det første liveudspil. I mellemtiden har bandet udgivet det vigtige andet album ’ Abra Kadavar’, der også høstede fine anmeldelser.

En ting er så, hvad et band kan præstere i studiet. Men endnu vigtigere er det, hvad der kan leveres, når bandet står direkte overfor publikum. Med dette liveudspil synes Kadavar ikke at have problemer i den retning.  ’Live in Antwerp’ er bestemt et overbevisende livealbum. Der fornemmes en udpræget spilleglæde og samhørighed med publikum, der medvirker til et godt resultat.

Kadavar er fanget i en tidslomme, der strækker sig fra 1967 til 1971, hvor bands som Cream, Iron Butterfly, Steppenwolf og- i slutningen af perioden – ikke mindst Black Sabbath var epokegørende. Det smitter af på Kadavar i en grad, hvor det ikke kan undgås, at man begynder at kigge på inspirationskilder til de enkelte sange.

I den forbindelse kan der da være tale om, at der er op til flere passager, der er særdeles meget inspireret at ovennævnte bands. Eksempelvis synes sangen ’Goddess of Dawn’ at have en del tilfælles med Black Sabbaths ’Hole in the Sky’ (fra 1975).

Men så igen – sådan er det jo. Det vigtigste er, at Kadavar leverer gode, velkomponerede og velspillede sange på album såvel som i en livesituation.

Som livealbum er ’Live in Antwerp’ bestemt en gennemlytning værd.