Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell færdiggør plakaten

Updated
Slayer1200_9777

Kerry King Music, Sort Sol, Terminalist m.fl. slutter sig til Copenhell, der betyder, at årets program er fuldendt. Læs om de sidste tilføjelser her.

Titel
+ Sort Sol + Rival Sons + 311 + Terminalist
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Copenhell er ved at færdiggøre programmet for festivalen i 2024 og er nu klar med yderligere fem navne. Der er både danske og internationale navne i puljen denne gang. Vi ser på den seneste håndful bands, der nu betyder, at Copenhell har offentliggjort alle 75 bands til dette års festival på Refshaleøen.

KERRY KING MUSICFuckin’ Slayer! Da Slayer trak stikket i 2019, var der mange, inklusiv Kerry King, der ikke billigede den beslutning. Så det var kun et spørgsmål om tid, før guitaristen var klar med ny, egen musik som soloartist. Det skulle så tage knap fem år, før han kunne offentliggøre sit nye band, der består af velkendte ansigter, hvis man har set Slayer i nyere tid. For på den anden guitar har han hyret Phil Demmel ind, som de fleste nok kender fra Machine Head, men som også kortvarigt, endda netop på Slayers sidste koncert i Danmark, var afløser i Slayer. På vokal har han hyret Mark Oseguda fra Death Angel, så der kommer ikke til at mangle intensitet bag mikrofonstativet. Bassisten er Kyle Sanders, der spillede i Hellyeah.

Trommeslageren. Ja, det er Paul Bostaph, der spilled… sorry, spiller i Slayer. For sørme om ikke hovedbandet bliver gendannet senere i år, hvor de spiller to koncerter i hjemlandet USA. Bostaph kom med i Slayer i 1992, og i næsten et årti sad han bag kedlerne, indtil Dave Lombardo gjorde comeback i 2001. Da Lombardo så røg ud af Slayer igen i 2013, var Bostaph klar til endnu en tur og blev der, indtil bandet trak stikket i 2019. Nu er han således trommeslager i Slayer med Kerry King og i Kerry King Music med Kerry King. Ingen point for at gætte på, om de to herrer også gæster Refshaleøen i 2025 med et andet band end Kerry King Music.

SORT SOLSort Sols diskografi er lidt som at drage ud på en tidsrejse gennem dansk rockhistorie. I senhalvfjerdserne var de med til at fostre punkånden herhjemme under navnet Sods. Et par år senere gravede de under samme navn dybere ned i post-punken på 'Under en Sort Sol', og derefter skiftede de så navn til det, vi kender dem som i dag. Op igennem de søgende 80’ere, gennembruddet til de større masser i de tidligere 90’ ere med 'Glamourpuss', og videre frem til flirten med det elektroniske på 'Snakecharmer' og, efter en længere pause, den eksperimenterende 'Stor Langsom Stjerne'.

Siden 2018 har der til gengæld været helt stille fra Sort Sol-lejren, udover Steen Jørgensens soloshows under pandemien, der kom godt rundt i kataloget. Det er således et show uden noget nyt album i baghånden, der venter os. Der er med andre ord frie kunstneriske tøjler til at sætte et helt særligt sæt sammen til lejligheden, når Jørgensen, Lars Top-Galia og Tomas Ortved m.fl. til sommer passende lukker for årets udgave af Copenhell lørdag aften med spændende, dunkle udpluk ned i hele Sort Sols bagkatalog. 

Læs seneste koncertanmeldelse her.

311Whoa, amber is the color of your energy / Whoa, shades of gold display naturally
- Tag en ven i hånden, hvis vennerne er slukkede, byd da en fremmed op til dans. Slug en fadøl på vejen, kick back og nyd tonerne fra ‘Amber’ af 311. Her byder Copenhell på en solid kombination af ska, funk, reggae og rap-rock. Det går fra chill kramme-rytmer og lugten af høj sol, til energiske riffs og dans, der kan få støvet til at rejse sig på et splitsekund, når Nebraska-bandet spiller op. Kvartetten har været aktive siden 88 med mindre indledende lineup-gymnastik, så det et erfarent indspark, der potentielt kan skabe et af årets helt unikke koncerter. 

RIVAL SONS
Over to årtier har den californiske kvartet opbygget et imponerende renommé. Siden de gæstede Copenhell i 2016, er Rival Sons nået langt ud over sendefladerne med deres bluesede hard rock, ikke mindst på 2019’s forrygende 'Feral Roots', hvor de fik fintunet alt det, der udgør Rival Sons, når de er bedst. Ingen overraskelse, at navne som Deep Purple, KISS og Black Sabbath alle har hjulpet dem ud til masserne, med den 70’er-autentiske feeling der gennemskærer deres lyd, for, ej at forglemme Jay Buchanan i front, der både rammer sjælen, de kraftfulde skrig og alt derimellem, som en bærende rolle for bandet. Sidste år var der nærmest udsolgt, da de gæstede Den Grå Hal – der bliver med sikkerhed endnu mere pakket, når de til juni fyrer op for det varme, livsbekræftende bluesrock-arsenal på Refshaleøen!

Læs alt om bandet her
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

TERMINALIST
Hyperthrasherne i Terminalist løb med prisen for årets danske album i nærværende magasin, de fandt plads på ikke mindre end otte af vores skribenters årslister, og de scorede fulde 5 ud af 5, da vi anmeldte deres seneste album ‘The Crisis as Condition’. Siden hen gik bandet så fra hinanden, og Emil Hansen er i øjeblikket det eneste officielle medlem. Siden bandet nu annonceres som navn på Copenhell, må vi formode, at han har fundet en flok nye mennesker at spille sammen med.

Det glæder os, for Terminalists hurtigt fræsende, blackede, modigt proggede og filosofi-refererende thrash-sange om vor tids tilstand fungerer godt live, som vi kunne konstatere på Loppen sidste efterår. Selv om den koncert var med det oprindelige lineup, så er der stadig masser af grund til at glæde sig til at høre Emil Hansen et.al besynge krisen som livsbetingelse.

Læs alt om bandet her
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste interview her.