Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 23: Farlig Fredag

Updated
IMG-7235-80-1686963589

Det startede ellers så godt, men fredagen udviklede sig til kaos og aflysninger før til dels Slipknot, men især Lamentari og Saturnus reddede dagen.

Spillested
Dato
16-06-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Efter to dage med høj solskin og et indtag af vand og solcreme højere end gæret humle, blev fredagen markant anderledes. For der var varslet dårligt vejr, og det kom der også. Ingen havde dog forestillet sig de konsekvenser, det medførte.

For Steel Inferno startede godt ud på Pandæmonium, Galge lige så på Gehenna og knap så overraskende gik Jakob Stegelmann og Aarhus Symfoniorkester lige i hjertekulen på alle nørderne, der var vokset op med Troldspejlet, da DR havde monopol på fjernsyn til ungdommen. Vores alle sammens hyggeonkel, der spillede videospil, henrykkede igen metalfolket fra den store Helviti-scene.

Så gjorde det ikke så meget, at hverken Angra, Haliphorn eller Defacing God brændte igennem på deres scener. For nu begyndte det at blæse op, og folk kiggede skævt til en himmel, der fyldtes med mørke skyer.

Strychnos nåede lige akkurat at smøre blod udover hele Hades, mens finske Korpiklaani overtog Helviti fra Stegelmann uden sådan rigtig at gøre den store scene ære. Angelus Ataprida derimod, formåede at forvandle Gehenna til et thrash-tempel, hvor alle morede sig. Men man måtte vente lidt, for scenefolket havde travlt med at pakke højtalere ind i presenning.

For nu var regnen ankommet. Og mens det spanske thrash-band henrykkede folk i skoven, ødelagde Red Warszawa festen for Copenhells publikum på Hades, som kun Red Warszawa kan. Helt galt gik det da Napalm Death gik i gang på Pandæmonium. Nu var såvel regn som blæst i den grad ankommet til betonhelvedet. Det, der skulle have været en salig frelse og lægge en dæmper på støvskyerne, udviklede sig dramatisk. Napalm Deaths koncert måtte afbrydes, da en storskærm fik revet sig løs i ophænget og flagrede bekymrende meget.

Desværre endte det med, at storskærmen faldt ned med et brag. Heldigvis havde scenefolkene på Pandæmonium handlet i tide, afbrudt koncerten og fået folk væk. Det satte gang i an kaskade af ærgerlige begivenheder. På Hades var teltdugen ved at rive sig løs, og på Helviti måtte man aflyse Architects på grund af fare for strøm og vand ville blive til en uheldig kombination. Bakken blev rømmet og det hele så lidt sort ud i en kort periode.

Heldigvis drev såvel regn som blæst over og festen kunne fortsætte med Undergang på Gehenna, Skynd fik genåbnet Pandæmonium og Cabal gav et brag af en koncert på Hades. Så var vi ligesom i gang igen. End var virkelig godt på Gehanna, og tak for det, for Slipknot var middelmådige på Helviti. Endnu et hovednavn, der ikke rigtig levede op til forventninger eller forhåbninger.

Så var det godt et par danske bands kunne redde fredagen og natten. Saturnus gav en lækker koncert med deres tunge dødsdoom på Pandæmonium, ligesom Lamentari havde sat alle sejl til på Gehenna, da natten blev kulsort med deres symfoniske black'n'dødsmetal. Den afsluttende koncert med Three Days Grace på Hades kunne ikke ødelægge helhedsindtrykket, trods en lidt skuffende optræden.

Alt i alt blev fredagen mere kaotisk end alle havde forestillet sig. Alle kom dog sikkert hjem og kunne gøre klar til den fjerde og sidste festivaldag; lørdag!