Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kedsommeligt sært

Populær
Updated
Kedsommeligt sært
Kedsommeligt sært
Kedsommeligt sært
Kedsommeligt sært
Kedsommeligt sært

Det skulle have været cool og weird, Doctor Midnight & the Mercy Cult, men fremstod bare underligt på en lidet underholdende måde.

Dato
18-06-2011
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
1

Nogle gange kan det kan være ganske underholdende, når et band forsøger at lave en aura og en fortælling omkring sig selv. Nogle gange ikke. Doctor Midnight & The Mercy Cult er et band i den sidste kategori, og forsøger sig med en historie omkring fantasifostret Doctor Midnight, som altså ikke er forsangeren, men en figur som nådeskulten – dvs. bandet – har en særlig kontakt til, og det fungerer sgu ikke rigtig for dem.

Et skandinavisk superband


Bandet består ellers af prominente navne som Hank von Helvete, ex-Turbonegro og Tim Sköld fra bl.a. Marilyn Manson, samt en række andre, som nok skulle kunne skrue et nummer eller to sammen, men det kan de øjensynligt ikke - faktisk var der kun eet, 'Bleed, Idiot, Bleed', som hævede sig over en grå sump af musikalske almindeligheder.

Pinligheder i kø


Det tidlige tidspunkt til trods, var tilskuerne påfaldende stillestående, hvis de da ikke var ved at sive væk fra kedsomheden. Men der var ved gud heller ikke meget at blive foran scenen for. De ganske lange taler fra von Helvete, som kun i sjældne tilfælde fik skabt den gode kontakt til publikum, var for det meste pinlige, da han den ene gang efter den anden fik rodet sig ud i nogle ganske fortænkte og alt for lange oplæg til numrene. Bl.a. derfor var det ikke en koncert, der vil blive husket for det gode.