Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 24: Girlpower, punket earcandy og en elsket støjrock-legende

Populær
Updated
Kim Gordon

Kim Gordon holder liv i solokarrieren, her tolv år efter Sonic Youth gik i opløsning - og til juli munder det ud i et gensyn med Dyrskuepladsen, sammen med bl.a. Myrkur og Angel Du$t.

Kunstner
Titel
+ Myrkur + Angel Du$t + Gel + LOVEBITES
Koncertarrangør

Roskilde Festival er klar med flere friske skud fra bookingbøssen, og kommer som vanligt vidt omkring i breddens navn.

I andre regier vil SZA, Jessie Ware og Tems sikkert generere mest opmærksomhed, men skal vi kaste et nærmere blik på, hvad der rører sig på den tungere front, så er der også en håndfuld her i dagens bookingbatch, med hver sine kvaliteter for vores læsergruppe.


KIM GORDON

Som en del af det legendariske no-wave-band Sonic Youth har Kim Gordon sat sit præg på den alternative og støjende rock gennem årtier, og hendes betydning for samme kan vel stort set ikke overvurderes. I 2019 udgav hun det virkelig vellykkede album 'No Home Record', som ubesværet blandede støj og pop uden på noget tidspunkt blot at gå Sonic Youth i bedene, og der er et nyt album på vej om en uges tid. Vi forudsiger, at der er meget gode chancer for, at Kim Gordon leverer en blændende koncert til sommer.


MYRKUR

Myrkur har delt vandene med sin markante blanding af black metal, folkemusik og moderne popmusik. Nogle har ment, at hun ikke var trve nok, men fuck da den slags glædesløse gatekeepere. Musikken bør alene vurderes på sine kvaliteter, og senest var vores anmelder ganske begejstret for hendes fjerde album, 'Spine': "Mørk pop akkompagneret af blastbeats og synth – det er hverken modsætningsfyldt eller karikeret, det er i Myrkurs univers alvorlig fedt og stemningsfuldt! Det er virkelig lækkert (...), for det er nyt og særegent, og samtidig lyder det umiskendeligt som Myrkur." Vi håber, at Myrkur ruller hele sit sammensatte musikalske univers godt ud på Dyrskuepladsen til sommer.


Læs alt om bandet her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse
Læs seneste interview her


ANGEL DU$TDe melodiske sensibiliteter i Angel Du$ts take på hardcore/punk-genren er svært uimodståelige. Ikke så underligt, taget i betragtning, at denne ti år gamle Baltimore-kvintet består af rutinerede folk fra bl.a. Turnstile og Trapped Under Ice, og deres musikalske chops er blevet en hel del mere varierede siden det mere rendyrkede punkudtryk fra debuten. Positiviteten og de gode melodier er trådt i karakter, ikke mindst på sidste års glimrende 'Brand New Soul' – så hvis du trænger til et skud glad-i-låget-punk med earcandy-kvaliteter på Dyrskuepladsen til sommer, så er Angel Du$t værd at skrive bag øret.

Læs seneste koncertanmeldelse


GelForetrækker du din hardcore/punk mere rå og skallesmækkende, så er Gel nok mere din kop galde. Som et sideprojekt til powerviolence-bandet Sick Shit (ja, navnet siger ligesom det hele) har deres hyperenergiske tre-akkords-tirader hurtigt vundet indpas i de inkarnerede punkkredse og også høstet gode ord med på vejen fra både NME og Revolver. Hvis ikke Sami Kaisers hidsige skrig og de punchy riffs fra sidste års debut 'Only Constant' går lige i dine pogo-muskler, så kan du trygt definere dig selv som en punkposer – men du må sikkert stadig gerne lege med i pitten, når New Jersey-rødderne kigger forbi Roskilde til juli.


LOVEBITESEr du typen, der foretrækker din hegn med guitarharmonier, keys og storladne omkvæd, så kan du også søge trøst i japanske LOVEBITES! Med rødder i den klassiske heavy-tradition snakker vi en kvintet, der har taget power metal-verdenen med storm siden deres dannelse i 2016, og har bl.a. allerede gæstet både Wacken, Download og Bloodstock, samt supportet Dragonforce og Halestorm (hvis sang 'Love Bites' lagde navn til bandet).
Det bliver en fest af den episke slags, der venter Roskildes powerstemte publikum, hvis de skriver LOVEBITES bag øret, når japanerne gæster Danmark for første gang til sommer.