Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut

Populær
Updated
RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut
RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut
RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut
RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut
RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut
RMF '18: Storladen og langt fra anonym debut

(0) kunne næppe have ønsket sig en bedre start på deres koncertkarriere. Det kunne publikum heller ikke.

Kunstner
Spillested
Dato
07-04-2018
Trackliste
1. Intro (med elementer fra (1212))
2. [Unavngivet]
3. (338)
4. (441)
5. [Unavngivet]
6. (1136)
7. Outtro
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Forventningerne var høje hos alle parter, da det hemmelighedsfulde band (0) skulle spille deres første koncert nogensinde på årets Royal Metal Fest.

Selvom de udgav deres debut-ep i juli sidste år, gik der godt og vel et halvt år, før de blev opdaget. De sidste måneder har rygter om bandet svirret i den danske metalscene, hvorfor hypen omkring deres debutshow naturligvis var enorn stor. Ja, faktisk så stor, at flere publikummer valgte at dukke op allerede til lydprøven for at sikre sig en plads, og jo tættere koncerten kom, jo mere fyldt blev salen. Atlas endte hurtigt med at blive proppet, og flere festivalgæster måtte gå til spillestedet blot for at blive afvist i døren, da salen simpelthen ikke kunne rumme flere mennesker.

Stemningen var yderst forventningsfuld, da bandet gik på scenen én efter én for at fremføre en atmosfærisk intro til skæret af skræddersyede visuals, der varspecieldesignet til anledningen. Og netop den visuelle side af koncerten skulle vise sig at være så gennemtænkt som bandets kompositioner, der hånd i hånd med musikken sørgede for en dynamisk totaloplevelse.

Blålilla farvetoner dannede koncerten igennem en lysende ramme for bandet, der hele vejen igennem bragede af sted med deres indlevende, kompromisløse og yderst velspillede musik, uanset hvilket tempo eller hvilken atmosfære sangene bevægede sig i; (0) mestrede både det hurtige, det tunge, det dystre og det nedtonede, hvilket særligt kom til udtryk i forsangerens optræden.

Der blev givet plads til musikken og de øvrige medlemmer ved, at sangeren ikke var på scenen ved den instrumentale intro og outtro, og da vokalen var tilstedeværende, var det med sådan en overbevisende kraft, at den tilsammen med hans kropslig kanalisering af musikken tilførte showet en helt ny dimension, hvor bandet nærmest voksede til en levende organisme.

Royal Metal Fest-gæsterne fik æren af at høre to nye numre, da (0)'s ep kun indeholder fire sange, hvor det energiske åbningsnummer '(1136)', der blev fremført til sidst, var den klare og genkendelige publikumsfavorit. Således sluttede bandet af på toppen til lyden af rungende klapsalver og et begejstret publikum. Med en debutkoncert af den kaliber har (0) og den danske musikscene store ting i vente.

Devilution fulgte bandet før, under og efter koncerten, hvilket vi bringer en reportage om i den nærmeste fremtid.